Ένταση και διακοπή στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Σταύρου Καλαφάτη, των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Εντάξει” και της διοίκησης του δήμου.

Ο κ. Καλαφάτης, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού με αφορμή τις αναφορές στο όνομα του από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης καθώς και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ότι έκανε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τονίζοντας πως κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της “Πρωτοβουλίας” δεν αντέδρασε όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,

Γιάννης Μπουτάρης αποκαλούσε μπουνταλάδες και τρίο στούτζες δημοτικούς συμβούλους.

“Έχετε γίνει ευαίσθητοι στους χαρακτηρισμούς, δεν αντιδρούσατε όταν ο πρώτος πολίτης αποκαλούσε τρίο στούτζες και μπουνταλά δημοτικούς συμβούλους”, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ότι είναι βαθιά νυχτωμένη και ανίδεη αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και για το πόσο χρόνο πρέπει να μιλάνε οι επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και ότι πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ζητώντας ψήφισμα που θα καταδικάζει τις ύβρεις σε βάρος του κ. Μπουτάρη.

“Εμείς πριν από 12 μέρες καταγγείλαμε τις ύβρεις σε συνέντευξη τύπου. Εμείς φέρνουμε πρόταση ψηφίσματος, που θα καταδικάζει τις ύβρεις κατά του δημάρχου, κατά των δημοτικών συμβούλων και κατά των πολιτών”, τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”.

Ακόμα , απευθύνθηκε σε έντονο ύφος προς τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρου Πέγκα, ο οποίος απάντησε ότι «ο κ. Καλαφάτης χάνει την ψυχραιμία του».

"Είμαστε αντιδραστικοί κάθε φορά που θεωρούμε ότι θιγομάστε", απάντησε με τη σειρά του ο κ. Καλαφάτης.

Επικράτησε ένταση η οποία οδήγησε στην ολιγόλεπτη διακοπή τη συνεδρίασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα