Εδώ θα φάτε τα καλύτερα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη εκτός από το πολύ καλό φαγητό που προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες, μπορεί να περηφανεύεται και για τα γλυκά της.

Γλυκά με σοκολάτα, σιροπιαστά, τούρτες, τσουρέκια και κέικ μπορεί να βρει κανείς τα πάντα στη Θεσσαλονίκη.

Από

το κέντρο της πόλης και τα πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία του, μέχρι μικρά διαμαντάκια στα δυτικά και τα ανατολικά οι επιλογές είναι πάρα πολλές για να απολαύσετε ένα καλό γλυκό στην συμπρωτεύουσα.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες ωστόσο το Thestival επέλεξε μερικές από αυτές και σας παρουσιάζει το πρώτο από τα δύο αφιερώματα:

Τερκενλής

Είναι ίσως το πιο γνωστό αρτοζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης. Ποιος είναι Θεσσαλονικιός και δεν έχει φάει το τσουρέκι του; Ποιος τουρίστας επέστρεψε σπίτι του χωρίς ένα από αυτά;

Στον Τερκενλή ο οποίος δραστηριοποιείται στη πόλη από το 1948 εκτός από τα τσουρέκια του μπορείτε να δοκιμάσετε τα φρέσκα του γλυκά , σε ένα από τα πολλά καταστήματα που διαθέτει.

Η παραγωγή του άλλωστε περιλαμβάνει μία μεγάλη γκάμα από ελληνικές και διεθνείς γεύσεις.

Πληροφορίες

Οδός: Τσιμισκή , Πλ. Αγίας Σοφίας , Μητροπόλεως , Ντεπώ ,Πρατ. Ν. Ραιδεστού , Αερ. "Μακεδονία"

Τηλέφωνο: 2310477250

FB: Terkenlis

Plaisir

Το κεντρικό του κατάστημα βρίσκεται σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους.

Το Plaisir είναι ιδανική επιλογή για συνδυάσετε τον καφέ σας με ένα φρέσκο γλυκό και όμορφη θέα. Τα γλυκά του είναι γνωστά από το 1984 και αποτελούν λαχταριστές λιχουδιές, καλύπτοντας και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης.

Σοκολάτες και κεράσματα, τούρτες, πάστες και σιροπιαστά και πολλά άλλα, φτιάχνονται από αγνά υλικά και πολλή φροντίδα.

Πληροφορίες

Οδός: Πλατεία Αριστοτέλους και Μητροπόλεως

Τηλέφωνο: 231 027 7444

FB: Plaisir

Choureal - Choux & Profiterole

To προφιτερόλ είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκά, μικρών και μεγάλων. Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε ένα μπολάκι με προφιτερόλ. Ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη είπε να το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Το ολόφρεσκο προφιτερόλ του Choureal, παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια του πελάτη. Τα σουδάκια ψήνονται κάθε μία ώρα και γεμίζονται από φρέσκια κρέμα πατισερί, βανίλια ή σοκολάτα.

Στη συνέχεια ο πελάτης επιλέγει την επικάλυψη της αρεσκείας του από σοκολάτα Valrhona. Bitter, γάλακτος, λευκή ή ζεστή σοκολάτα είναι οι επιλογές για τον πελάτη με διάφορες ακόμα γαρνιτούρες όπως αμύγδαλο, φουντούκι, φιστίκι Αιγίνης και φρέσκα φρούτα, που θα νοστιμίσουν ακόμα πιο πολύ το προφιτερόλ.

Πληροφορίες

Οδός: Παλαιών Πατρών 7

Τηλέφωνο: 231 025 2766

FB: Choureal - Choux & Profiterole

Sugar Angel

Σε μια πολύ όμορφη οδό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την οδό Λασσάνη βρίσκεται το Sugar Angel.

Το ρομαντικό, vintage περιβάλλον του θυμίζει Γαλλικό καφέ, ενώ το χαμογελαστό προσωπικό του workshop φουρνίζει από νωρίς το πρωί υπέροχα κέικ, μπράουνις, τσιζκέικ και μυρωδάτα μπισκότα βουτύρου, φτιαγμένα όλα με τα πιο αγνά υλικά και σπιτικές συνταγές.

Η Αγγελική, η ψυχή του μαγαζιού, κάνει θαύματα με τη ζαχαρόπαστα στις μοναδικές τούρτες της για γενέθλια και γάμους.

Πληροφορίες

Οδός: Λασσάνη 1

Τηλέφωνο: 231 022 5575

FB: Sugar Angel workshop & coffee

Γ. Ελενίδης

Κοντεύει τα 60 χρόνια λειτουργίας. Tα χειροποίητα τρίγωνα του Γιώργου Ελενίδη είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα για την αυθεντική γεύση τους που είναι αναλλοίωτη από το 1960, τη χρονιά που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο.

Η πλούσια κρέμα και το τραγανό φύλλο είναι ανακαλύψεις του Γιώργου Ελενίδη, που περνούν από γενιά σε γενιά και κατασκευάζονται ακόμη με βάση την παραδοσιακή συνταγή. Στα ζαχαροπλαστεία Ελενίδη εκτός από τρίγωνα μπορείτε να βρείτε και άλλα γλυκά εξίσου γευστικά και φρέσκα.

Πληροφορίες

Οδός: Κομνηνών 69, Πανόραμα, Δημητριου Γούναρη 13, Τσιμισκή Θεσσαλονίκη, Ανδριανουπόλεως 19, Καλαμαριά Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 341 531 Πανόραμα, 2310 257 510 Κέντρο, 2310 415 134 Καλαμαριά

FB: Elenidis

Ζαχαροπλαστείο Μπεζές

Η συνέχεια του φημισμένου Regal στο Ντεπώ, (Σοφούλη με Όλγας) και του Μπεζέ (Καραμανλή 125).

Στο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Χατζηεμμανουήλ, θα βρείτε τους μοναδικούς, λαχταριστούς, γεμιστούς του μπεζέδες.

Εκτός από τους μπέζεδες θα βρείτε και πολλά άλλα γλυκά, φτιαγμένα με μεράκι και φρέσκα υλικά! Προφιτερόλ, πτι-φουρ, φρέσκιες τούρτες περιμένουν να σας γλυκάνουν.

Πληροφορίες

Οδός: Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 117

Τηλέφωνο: 231 032 3247

FB: Ζαχαροπλαστείο Μπεζές

Υφαντόπουλος

Αν βρεθείτε προς τα δυτικά σίγουρα θα σας πουν για ένα ζαχοραπλαστείο στη Μενεμένη με εξαιρετικά και φρέσκα γλύκα. Δεν θα δυσκολευτείτε να το βρείτε καθώς όποιον και να ρωτήσετε στην περιοχή θα σας το δείξει.

Το ζαχαροπλατείο Υφαντόπουλος λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και σίγουρα αν δοκιμάσετε τα γλυκά του θα ψάχνετε αφορμή για να το ξανακάνετε.

Από το προφιτερόλ σε όλες τις παραλλαγές του μέχρι την Black Forest είναι όλα γευστικότητα και ένας λόγος για να περάσετε μια βόλτα από τη Μενεμένη.

Πληροφορίες

Οδός: Θωμά Χατζίκου 43

Τηλέφωνο: 231 073 7130

FB: Ζαχαροπλαστείο Υφαντόπουλος

Keywords
Αναζητήσεις
υφαντοπουλις τουρτες, zaharoplasteia plaisir sti thessaloniki
Τυχαία Θέματα