Δήμαρχος Καλαμαριάς για την εστία ρύπανσης: Ιδιωτική και αδόμητη περιοχή που χρήζει απαλλοτριώσεων

Στην καταγγελία της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς περί περιβαλλοντικού εγκλήματος, εξαιτίας εστίας ρύπανσης πλησίον του δημαρχείου Καλαμαριάς, απαντά ο δήμαρχος της περιοχής, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση, ο χώρος αυτός είναι «ιδιωτικός και βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το δημαρχείο Καλαμαριάς». Παράλληλα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της ΡΕΚΚ, Μανόλη Λαμτζίδη «καταγγελιολόγο-επίδοξο δημάρχο Καλαμαριάς», ο οποίος «θεωρεί ότι για κάθε παραβατική συμπεριφορά που εκδηλώνεται από τους πολίτες εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του δημάρχου Καλαμαριάς:

«Ο χώρος που αναφέρεται στην ανακοίνωση του καταγγελιολόγου-επίδοξου δημάρχου Καλαμαριάς κ. Λαμτζίδη είναι ιδιωτικός και βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το Δημαρχείο Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αδόμητη περιοχή που χρήζει απαλλοτριώσεων, μέχρι την ολοκλήρωση των οποίων ανήκει στη νομή και κατοχή των ιδιωτών ιδιοκτητών της.

Σε ιδιωτικά ακίνητα ο Δήμος Καλαμαριάς δεν είναι ούτε αστυνομική ή εισαγγελική αρχή για να αποβάλει τους αυθαίρετους καταληψίες ούτε υγειονομική αρχή για να διατάσσει τον καθαρισμό τους, διαθέτει ωστόσο με προθυμία όλα τα μέσα και τον εξοπλισμό του, οπότε του ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές, όπως και του ζητήθηκε στο παρελθόν και για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Προφανώς, ο κ. Λαμτζίδης θεωρεί ότι για κάθε παραβατική συμπεριφορά που εκδηλώνεται από τους πολίτες εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος, ανεξαρτήτως του είδους, του τόπου και των λοιπών χαρακτηριστικών της παράβασης. Ο κ. Λαμτζίδης θα μπορούσε ενδεχομένως να αναθεωρήσει τη στάση του, εάν εκλεγόταν δήμαρχος, με τέτοιες όμως παραπλανητικές και φωτοειδησειογραφικές μεθοδεύσεις μάλλον δεν θα του δοθεί ποτέ η ευκαιρία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ».

Keywords
Τυχαία Θέματα