Εργαστήρια φωνητικής έρευνας με τον Σπύρο Σακκά

13:49 29/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Φωνητικών Τεχνών παρουσιάζει δύο μοναδικά Εργαστήρια-Master Classes στην Ξάνθη (25-31/8) και στην Κωνσταντινούπολη & Χάλκη (1-12/9). Ο Σπύρος Σακκάς, μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Ταξιάρχη Χάνο, Νατάσσα Ζούκα και Βαγγέλη Αγγελάκη, εντρυφούν στη Φωνητική Τέχνη μέσω δύο διαφορετικών θεματικών για καθένα από τα δύο Master Classes!

Εργαστήριο φωνητικής έρευνας στην Ξάνθη

25-31 Αυγούστου

2017 | ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΣΚΕΨΗΣ

Ανοιχτή Παρουσίαση/Θεματική:

«Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι», 31/8, στις 21:00

Το Σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη φιλοξενεί -για διάστημα μιας εβδομάδας- το Καλοκαιρινό Εργαστήριο Φωνητικής Έρευνας, το οποίο αποσκοπεί στην εξάσκηση και ειδίκευση της φωνητικής τέχνης, μέσα από Ασκήσεις & Τεχνικής της Αναπνοής, Φωνητικής Αγωγής, Κίνησης & Αυτοσχεδιασμού καθώς επίσης και Ατομικών Μαθημάτων Φωνής, με τον Σπύρο Σακκά.

Το Εργαστήριο αποτελεί ένα δείγμα της ερευνητικής κατάθεσης των τελευταίων 40 ετών του Σπύρου Σακκά και του Κέντρου Φωνητικών Τεχνών που διευθύνει. Στόχος του Εργαστηρίου είναι η απελευθέρωση του σώματος και της φωνής, με αποτέλεσμα την άμεση και ανεμπόδιστη πράξη του λόγου και της τραγουδιστικής πράξης.

Στο Εργαστήριο πραγματοποιούνται τα εξής μαθήματα:

Σπύρος Σακκάς Φωνητική Αγωγή, Ρεπερτόριο, Ατομικά μαθήματα Φωνητικής

Ταξιάρχης Χάνος Τεχνικές Αναπνοής, Ασκήσεις Λόγου

Νατάσσα Ζούκα Κίνηση, Σωματική Προετοιμασία

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Παρουσίαση των αποτελεσμάτων και ένα Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι από όλους τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου.

Πληροφορίες:

Πρόγραμμα Μαθημάτων: 10:00-20:00 (με ενδιάμεσα διαλείμματα)

Τιμές Συμμετοχής: 180,00 ευρώ (Κανονικό), 150,00 ευρώ (Μειωμένο για Φοιτητές Ανέργους και Νέους έως 26 ετών) – Τέσσερις (4) ακόμη θέσεις

www.fex.org.gr/anakoinoseis/ergastirio-fonitikis-ereynas

Εργαστήριo φωνητικής έρευνας στην Κωνσταντινούπολη & Χάλκη

1-12 Σεπτεμβρίου 2017 | Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Ανοιχτή Παρουσίαση/Θεματική:

«Προχριστιανική Περίοδος & Η ποίηση του Κ.Π. Καβάφη»

11 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20:00

Το Κέντρο Φωνητικών Τεχνών, αποδεχόμενο την πρόσκληση της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, παρουσιάζει ένα 12ήμερο εντατικό Master Class στην Έρευνα της Σχολής με τον διεθνώς αναγνωρισμένο βαρύτονο και καθηγητή φωνητικής αγωγής Σπύρο Σακκά. Το Master Class επικεντρώνεται θεματικά στην προχριστιανική περίοδο της Μουσικής, καθώς και στο ποιητικό έργο του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Π. Καβάφη.

Ο Σπύρος Σακκάς με τους στενούς συνεργάτες του, Νατάσσα Ζούκα, Ταξιάρχη Χάνο και Βαγγέλη Αγγελάκη, προσεγγίζουν την παραπάνω θεματική του Εργαστηρίου, μέσα από ασκήσεις και τεχνικές, που διδάσκονται στο Κέντρο Φωνητικών Τεχνών περισσότερα από 40 χρόνια. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εντός του Μοναστηρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και στοχεύουν στην άσκηση τόσο της φωνής όσο και του σώματος και του πνεύματος, με κύριο σκοπό τον συγχρονισμό των τριών αυτών «εργαλείων», που όταν επιτυγχάνεται αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ακαδημαϊκή και καλλιτεχνική φωνητική έρευνα.

Μετά τη λήξη του Εργαστηρίου, και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του δωδεκαήμερου εντατικού Master Class εντός της Θεολογικής Σχολής.

Πληροφορίες:

www.artactarea.com/three-summer-voice-workshops-with-spyros-sakkas/

www.delta-pi.org/master-class-spyros-sakkas-istanbul

Σπύρος Σακκάς, Νατάσσα Ζούκα και Ταξιάρχης Χάνος επί το έργον των Εργαστηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα