Δ. Τζανακόπουλος: Οι δανειστές οφείλουν να αποφασίσουν άμεσα

Για άλλη μια φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογράμμισε πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα ώστε να εγγυηθούν την ευρωπαϊκή κανονικότητα της χώρας και την επιστροφή της στις αγορές, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που δόθηκαν λίγες μέρες πριν από την ΕΛΣΤΑΤ, σχολιάζοντας πως «παρά τις γνωστές δυσκολίες αποδεικνύουν ότι η κατάσταση πόρρω απέχει από την εικόνα καταστροφής που εδώ και περισσότερο

από ένα χρόνο επιχειρείται να καλλιεργηθεί τόσο από συστημικά μέσα ενημέρωσης όσο και από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας».

«Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν επιλυθεί ούτε ότι η κατάσταση δεν εξακολουθεί να είναι εύθραυστη», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος σημειώνοντας όμως ότι «αυτό που πρέπει όμως σε κάθε περίπτωση να τονιστεί είναι ότι διαφαίνεται πως οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «πάρα πολλά εξαρτώνται πλέον από τις αποφάσεις που θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα όσο και για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που αποτελεί τον κύριο παράγοντα αβεβαιότητες τόσο για τις αγορές χρήματος όσο και για τους υπόλοιπους επενδυτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα