Χανιά: Εκδήλωση για το Spin the Wheel (audio+video)

14:21 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι την Αφρική, με αφετηρία την Κρήτη, θα ταξιδέψει τον Ιούλιο το Spin the Wheel, μια αποστολή από την Ελλάδα, για να ποδηλατήσει, περισσότερα από 700 χιλιόμετρα, από το Μαλάουι μέχρι την Τανζανία, ενισχύοντας 4.500 παιδιά σε 15 σχολεία,

στα οποία θα προσφερθεί γραφική ύλη, τετράδια και αθλητικός εξοπλισμός, αλλά και υπολογιστές και τεχνολογικός εξοπλισμός.

Σήμερα στο στούντιο της ΕΡΤ Χανίων βρέθηκε το μέλος της αποστολής, Νίκος Φαζός, που ζει και ποδηλατεί στα Χανιά.
Όπως ανέφερε, στις περιοχές που θα βρεθεί το Spin the Wheel (το ποδήλατο με νόημα), 1 στους 3 ανθρώπους είναι αναλφάβητος και το κάθε βιβλίο ή μολύβι αντιστοιχεί σε 5 παιδιά.
Η εκπαιδευτικός και ποδηλάτισσα Κάλλι Ρουμελιώτου, εμπνεύστηκε το Spin the Wheel, είπε ο κ. Φαζός. Η Κάλλι ποδηλατούσε χρόνια και αποφάσισε κάποια στιγμή να «ποδηλατήσει με νόημα», προσφέροντας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Μέχρι τον Ιούλιο, οπότε η αποστολή αναχωρεί για την Αφρική, διοργανώνονται διάφορες δράσεις προκειμένου να βρεθούν πόροι για την στήριξη της προσπάθειας.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 9/6 στις 9 μ.μ. το Βαζακι mini bar στα Χανιά, στα δυτικά σκαλάκια της αγοράς, φιλοξενεί το Spin the Wheel και καλεί τους Χανιώτες σε μια χαρούμενη βραδιά με μουσικές του κόσμου , που επιλέγει η Μαργαρίτα Ναυπακτίτου.

Τα χρήματα που συλλέγονται από τις δράσεις του Spin the Wheel για την προσφορά υλικού στα σχολεία, θα πάνε αποκλειστικά σε αυτή την προσφορά. Κανένα έξοδο του ταξιδιού δεν θα καλυφθεί από αυτό το ποσό. Τα έξοδα ταξιδιού η ομάδα θα τα καλύψει με ανεξάρτητες χορηγίες.
Ακούστε τη συζήτηση στο studio της ΕΡΤ Χανίων με τον κ. Φαζό:

Keywords
Τυχαία Θέματα