Δ. Κουτσούμπας: Πρόκληση να μιλά κανείς για έξοδο από τα μνημόνια

«Ό,τι βλέπουν οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ό,τι θέλει να δει το κεφάλαιο στη χώρα μας: Ανάκαμψη των κερδών του με νέα προνόμια, εργασιακή ζούγκλα, φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα για τις επενδύσεις του. Όσο για την εργατική τάξη, το λαό έχουν ήδη προνομοθετηθεί μέτρα για μετά το ‘18, και ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το ‘60».

Αυτό αναφέρει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας στην εφημερίδα «Ελευθερία», σχολιάζοντας την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι οι κυβερνώντες βλέπουν φως στο τούνελ.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει πρόκληση το να μιλά κανείς για έξοδο από τα μνημόνια μετά από όλα αυτά. Όπως είπε, «οι κυβερνώντες γίνονται ακόμα πιο προκλητικοί όταν όχι μόνο διατηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα που παρέλαβαν από την ΝΔ αλλά και τον ενισχύουν με τη γενίκευση της "ευελιξίας" και των "δουλεμπορικών", το τερατούργημα του ασφαλιστικού, την απελευθέρωση των απολύσεων μέχρι το χτύπημα της απεργίας και της συλλογικής δράσης που "ψήνεται" στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, με ένταση της φορολογικής ληστείας για εργαζόμενους, αγρότες, ΕΒΕ».

Ερωτηθείς ποιου τις πολιτικές θεωρεί χειρότερες μεταξύ των κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη, σημείωσε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές οι πολιτικές τους «είναι η εξής μία: πολιτική εντός των τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Και ανεξάρτητα ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός την εφαρμόζει γίνεται όλο και χειρότερη για τα λαϊκά στρώματα, γιατί χειρότερος γίνεται ο ίδιος ο καπιταλισμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα