Χωρίς αποκομιδή σκουπιδιών και σήμερα η Θεσσαλονίκη

Έως και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιείται η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ύστερα από τη διαρροή των πρακτικών της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που φαίνεται να κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβασιούχων.

Όπως διευκρινίζει ο Γενικός

Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο Thestival, «από την Παρασκευή που διέρρευσαν τα πρακτικά της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κόσμος μπερδεύετε διότι δεν είναι απόφαση της Ολομέλειας, είναι τα πρακτικά τα οποία θα διαβιβάσει στο κλιμάκιο, που παρέπεμψε στην Ολομέλεια το θέμα. Το κλιμάκιο είναι αυτό που θα βγάλει τελικά την απόφαση».

Χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο κ. Ψαρράς συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία σύμφωνα με το Γ.Γ. του δήμου έγινε «σε εξαιρετικό κλίμα». Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης «τους διεμήνυσε ότι με αυτά τα πρακτικά, όπως έχουν βγει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι και περιμένουμε την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τους προέτρεψε να δουλεύουν, να δίνουν το «παρών» διότι μόνο έτσι θα διασφαλίσουν τη δουλειά τους και τις θέσεις εργασίας τους».

Ο κ. Ψαρράς διαβεβαιώνει πως η πόλη δεν θα μείνει με σκουπίδια, καθώς όπως σημειώνει «γενικώς τα πράγματα δεν είναι άσχημα. Δεν είχαμε κατάληψη του αμαξοστασίου, όπως είχε γίνει πρόσφατα πριν από μερικές βδομάδες. Βεβαίως έχουμε κάποιες κινητοποιήσεις σε κάποιες εποπτείες που πήγαν και τις καταλάβανε και δεν αφήσανε να βγουν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο η πόλη δεν θα μείνει με σκουπίδια».

Τέλος, ο δήμος θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι και την Πέμπτη, οπότε και θα διαρκέσει η απεργία των παρατασιούχων των ΟΤΑ και «τότε θα δούμε τι θα κάνουμε», επισημαίνει ο κ. Ψαρράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα