Χαλκιδική: Έντονα προβλήματα υδροδότησης σε Ποσείδι και Πευκοχώρι

Προβλήματα υδροδότησης παρατηρούνται εδώ και τέσσερις ημέρες στο δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, λόγω της υπερκατανάλωσης, προκαλώντας πονοκέφαλο σε κατοίκους, αλλά και σε τουρίστες, που επισκέπτονται την περιοχή.

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στο Ποσείδι και στο Πευκοχώρι», ανέφερε ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλειος Κυρίτσης, μιλώντας στην Δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο Ποσείδι αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι το απόγευμα,

σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, ο οποίος επισημαίνει πως στα νοικοκυριά, που βρίσκονται στα υψώματα, θα καθυστερήσει λίγο περισσότερο να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Στην συγκεκριμένη περιοχή οι βλάβες οφείλονται σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, ο οποίος καταστράφηκε προκαλώντας προβλήματα στην γεώτρηση.

Όσον αφορά την περιοχή του Πευκοχωρίου, ο δήμαρχος Κασσάνδρας σημειώνει: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν, αλλά φοβάμαι ότι θα μας πάρει περισσότερο χρόνο».

Αιτία αυτής της κατάστασης είναι η υπερκατανάλωση του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς, φέτος «οι επισκέπτες είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά», όπως είπε ο κ. Κυρίτσης.

Στο Πευκοχώρι το πρόβλημα είναι εντονότερο. «Προσπαθούμε να περιορίσουμε τις γεωτρήσεις από άλλες περιοχές για να διοχετεύσουμε νερό στο Πευκοχώρι. Αν η δεξαμενή Πευκοχωρίου αδειάσει, είναι δύσκολο να ξαναγεμίσει», εξήγησε ο δήμαρχος Κασσάνδρας.

Μικροπροβλήματα υδροδότησης παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές του δήμου Κασσάνδρας, ωστόσο είναι εύκολα και άμεσα αντιμετωπίσιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα