Χ. Γ. Φούχτελ: Σημαντικό εμπορικό κέντρο η Θεσσαλονίκη- Να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τους πόρους της (VIDEO)

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ είχε σήμερα ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος στο ΒΕΘ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα ο κ. Φούχτελ έφτασε

στην Θεσσαλονίκη συνοδεία 20μελής αντιπροσωπείας επιχειρηματιών, δημάρχων και μελών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης σε Θεσσαλονίκη και Βερολίνο.

Ο κ. Φούχτελ κατά την ομιλία του τόνισε ότι είναι σημαντικό να προσελκύσουμε επενδυτές στην Ελλάδα αν και σημείωσε ότι πρέπει να οι Έλληνες να εκμεταλλευτούν τους πόρους τους.

«Να προσελκύσουμε επενδυτές αλλά πρέπει να εκμεταλλευτείτε τους πόρους σας. Να δημιουργήσετε, για παράδειγμα, στο ΤΕΙ Σερρών μία "γέφυρα" με start up επιχειρήσεις. Να δώσετε προσοχή στις start up επιχειρήσεις. Ο δήμος και οι επιχειρήσεις να έρθουν πιο κοντά και να συνδεθούν», τόνισε ο κ. Φούχτελ.

«Να κάνετε επαφές με άλλα επιμελητήρια. Η επαγγελματική κατάρτιση είναι σημαντική. Έχουμε την ετήσια συνέλευση τον Νοέμβριο. Στόχος για το μεγάλο συνέδριο είναι ένα άνοιγμα για του έλληνες εξωτερικού που ζουν και εργάζονται στη Γερμάνια. 15.000 Έλληνες βρίσκονται στη Στουτγκάρδη. Έχετε υποδειγματικές εταιρείες για παράδειγμα στην Δράμα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που πάνε καλά και πρέπει να στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Να εργαστούμε ώστε η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στις εκθέσεις να είναι δεδομένη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να έρθουν ξένοι επενδυτές στη χώρα μας. Ήρθε η ώρα να επενδυθούν κεφάλαια στη χώρα και να στηρίξουμε τους Έλληνες επιχειρηματίες. Τα οκτώ χρόνια λιτότητας είναι πολλά. Ευελπιστούμε ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο»
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΒΕΘ επισήμανε το εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον και υψηλή φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα και ζήτησε την συνδρομή του κ. Φούχτελ για επενδύσεις στην χώρα.

«Σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι δύσκολο να ξεκινήσει το επενδυτικό κλίμα. Είναι θέμα κυβέρνησης αλλά σίγουρα και η παρέμβαση των εταίρων παίζει σημαντικό ρόλο. Να δοθούν ανάσες στην ελληνική κυβέρνηση, ανάσες στον επιχειρηματικό κόσμο», σημείωσε.

Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι τέθηκαν στον υπουργό τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας που βασανίζουν τα τελευταία χρόνια τους Έλληνες βιοτέχνες.« Του ζητήσαμε την συνδρομή του και τη στήριξή του στο να μεταφέρουμε επενδυτικό κλίμα από την Γερμανία στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα να αντλήσουμε καλές πρακτικές στο κομμάτι της πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελμάτων. Μας υποσχέθηκε ότι θα ξανάρθει και θα εγκαινιάσουμε μαζί την θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων και ελπίζουμε ότι με την παρέμβασή του θα βοηθηθούν οι Έλληνες επιχειρηματίες για να συμμετάσχουν σε έκθεση βιοτεχνίας του Μονάχου».

Ο υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας επισήμανε ότι «μας ενδιαφέρει να βελτιωθεί η κατάσταση στον οικονομικό τομέα. Οι έλληνες που υπάρχουν στην Γερμανία είναι δημιουργικοί. Χρειάζεστε χρόνο αλλά νομίζω τα πράγματα αρχίζουν και προχωράνε».

Τέλος, ο κ. Φούχτελ ανέφερε ότι θα ξαναέρθει στην Θεσσαλονίκη την οποία χαρακτήρισε σημαντικό εμπορικό κέντρο, από όπου έρχονται πολλοί που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία και οι οποίοι όπως είπε «έχουν πολλά να δώσουν αρκεί να λειτουργήσουν σε σωστό πλαίσιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα