Μπουτάρης για Γκάλη: Ανεβάζει την Ελλάδα σε άλλο επίπεδο η διάκριση του Νίκου (VIDEO)

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπάσκετ, η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ τίμησε τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος πέρασε στο πάνθεον της μπασκετικής ιστορίας.

Το «παρών» έδωσαν ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Μάνος Λάσκαρης, ο Πέτρος Ράσογλου, οι παλιοί συμπαίκτες του «Νικ», Διονύσης Ανανιάδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Χάρης Παπαγεωργίου και φυσικά ο κόουτς της ομάδας μας, Παναγιώτης Γιαννάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης

μας, Γιάννης Μπουτάρης, οποίος παρέλαβε στο τέλος και το λεύκωμα της ΚΑΕ, «Μέρες Αυτοκρατορίας». Παρόντες ήταν και όλοι οι παίκτες, μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο

Οι παλιοί θυμήθηκαν ιστορίες από τα χρόνια της Αυτοκρατορίας και της συνύπαρξής τους με τον Γκάλη και αφού εξέφρασαν τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια τους για την σπουδαία αυτή διάκριση του συμπαίκτη τους, ευχήθηκαν στους αθλητές της ομάδας μας να έχουν δύναμη, για να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας με τον Θεό του πολέμου.

«Είναι μία τεράστια διάκριση το να μπει ο Νίκος στο Hall of Fame του NBA και βεβαίως ανεβάζει την Ελλάδα σε ένα άλλο επίπεδο, πια, το γεγονός και αυτό πρέπει να το έχουν στο νου τους όλοι οι αθλητές του μπάσκετ και όχι μόνο», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

«Εγώ τον Νίκο, όταν τον γνώρισα, αποκτήσαμε αμέσως μια πολύ καλή σχέση. Δεν βλεπόμαστε τακτικά, μπορώ να πω πως μετά που εγκατέλειψε το άθλημα, βλεπόμασταν πιο συχνά. Είχε επαγγελματική συνείδηση σε αυτά που έκανε, όταν έβαζε κάτι στο μυαλό του δεν το έβγαζε, άνθρωπος εξαιρετικά συναισθηματικός. Πέρα από τα αγωνιστικά, αυτήν την εικόνα αποκόμισα από αυτόν, το ανθρώπινο πρόσωπο του Νίκου ήταν πολύ σημαντικό» κατέληξη ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα