Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη: Το νέο ολίσθημα της διοίκησης Μπουτάρη

Για νέο ολίσθημα της διοίκησης Μπουτάρη κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη".

Με αφορμή το μπλόκο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απόφαση για την κανονιστική λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων σε Αγία Σοφία και νέα παραλία, η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλά για "αδυναμία της πλειοψηφίας του δήμου να διοικήσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το αιτιολογικό

της ακύρωσης των αποφάσεων έχει να κάνει με παράβαση τυπικών θεμάτων της διαδικασίας όπως η μη ύπαρξη της απαραίτητης πλειοψηφίας στο ΔΣ αλλά και θέματα ουσίας που αναδεικνύουν την «λογική» της διοίκησης όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να προηγηθεί εισήγηση των αρμόδιων φορέων όπως στην περίπτωση αυτή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της αρμόδιας δημοτικής Κοινότητας.
Έχοντας χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία της πόλης, η Διοίκηση Μπουτάρη έχει επιλέξει έναν μοναχικό και ολισθηρό δρόμο, μακριά από τις ανάγκες, τα συμφέροντα και τη θέληση των δημοτών.
Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη», θεωρεί την ακύρωση των αποφάσεων σαν μια ευκαιρία να τεθούν αυτά τα ζητήματα σε μια νέα βάση, μέσα από μια πλατιά, ανοιχτή διαβούλευση, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει, βάσει της διαδικασίας, από την αρχή.

Η ιδεολογία/πολιτική της εκάστοτε διοίκησης υλοποιείται χωρικά στον Δημόσιο Χώρο και τη διαχείρισή του. Αντίθετα με την στάση της Διοίκησης Μπουτάρη, που φαίνεται να δείχνει την προτίμησή της στην στήριξη κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων, η Ανοιχτή Πόλη, έχει ξεκάθαρη θέση.

Θα υπερασπιστεί με όλες της τις δυνάμεις τα δικαιώματα επιχειρηματιών και πολιτών, αλλά σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα επιτρέψει απαράδεκτους περιορισμούς σε βάρος των δημοτών, όσον αφορά τη χρήση του Δημόσιου χώρου της Πόλης που ζούμε, απολαμβάνουμε και αγαπάμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα