Αποκλεισμός με "λευκή" ισοπαλία για την Εθνική

Η Εθνική μας ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ (0-0) στη ρεβάνς με την Κροατία στο "Καραϊσκάκη" και αποκλείστηκε από το Μουντιάλ 2018, όπου προκρίθηκαν οι Κροάτες μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα μπαράζ στο Ζάγκρεμπ.

Ούτως ή άλλως, μετά την βαριά ήττα με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναζητούσε μία υπέρβαση απόψε, ένα ποδοσφαιρικό... θαύμα. Πράγμα το οποίο δεν συνέβη, με συνέπεια να σβήσει οριστικά το όνειρο της παρουσίας μας στα γήπεδα της Ρωσίας. Οι Κροάτες επιβεβαίωσαν

την ανωτερότητά τους και στα δύο ματς, όντας καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να πάρουν δίκαια το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ξεχωριστή στιγμή στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν οι Έλληνες φίλαθλοι σηκώθηκαν όρθιοι στις κερκίδες και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, στο φινάλε αυτής της προκριματικής φάσης που τελείωσε με αποκλεισμό. Επίσης, μετά το σφύριγμα της λήξης, ο κόσμος χειροκρότησε τους Έλληνες διεθνείς και φώναξε ρυθμικά "Ελλάς, Ελλάς", επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους.

Η ομάδα του Σκίμπε πάλεψε στο σημερινό παιχνίδι. Έπαιξε για την αξιοπρέπειά της και προσπάθησε να βάλει κάποιο γκολ και τουλάχιστον να αποχαιρετήσει με το κεφάλι ψηλά τα προκριματικά του Μουντιάλ, έστω με μία νίκη γοήτρου. Ωστόσο δεν τα κατάφερε μένοντας στο 0-0, με την εμφάνισή της όμως να αφήνει θετικές εντυπώσεις, κόντρα στους πιο ποιοτικούς Κροάτες που διαχειρίστηκαν με άνεση το ευρύ σκορ του πρώτου ματς που τους έδωσε την πρόκριση. Ουσιαστικά, η πρόκριση για την ελληνική ομάδα χάθηκε στην εφιαλτική βραδιά του Ζάγκρεμπ.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε κάποιες στημένες φάσεις δεν είχε τον Φορτούνη για καλά χτυπήματα και η μοναδική απειλή που είχαμε στην εστία των Κροατών ήταν ένα σουτ του Παπασταθόπουλου στο 17'. Από την στιγμή μάλιστα που οι Κροάτες κατάλαβαν ότι η Εθνική δεν έχει πλάνο ν' απειλήσει αποφάσισαν να κρατήσουν μπάλα, να κερδίσουν φάουλ και να έχουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου με το σουτ του Πέρισιτς που σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Σκίμπε έκανε τις διορθωτικές κινήσεις στο 58' βγάζοντας τους αρνητικούς Μπακασέτα και Λάζαρο εκτός αγώνα. Οι Φορτούνης και Γιαννιώτας έδειξαν τουλάχιστον ότι είναι καλύτεροι στο δημιουργικό κομμάτι και η Εθνική έκανε περισσότερες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αν ήταν πιο προσεκτική ίσως να πετύχαινε κι ένα γκολ που τουλάχιστον θα της έδινε τη νίκη. Το σουτ του Μήτρογλου (58') κατέληξε λίγο άουτ, το γύρισμα του Γιαννιώτα στο 65' δεν ήταν καλό, τα σουτ του Ταχτσίδη σταμάτησαν σε Τοροσίδη (οφσάιντ) και Σούμπασιτς και η Ελλάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει κόντρα στους Κροάτες.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (58' Φορτούνης), Μπακασέτας (58' Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78' Πέλκας)

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Μόντριτς (91' Μίτροβιτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (86' Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78' Κράβαριτς), Μάντζουκιτς

Keywords
Τυχαία Θέματα