Αλλάζει η Δυτική Θεσσαλονίκη - Έτσι θα είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (ΜΑΚΕΤΕΣ)

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε ο αρχιτέκτονας και μελετητής του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, Πρόδρομος Νικηφορίδης, εντυπωσιακές μακέτες του μεγαλόπνοου έργου στο πρώην στρατόπεδο, για το οποίο υπεγράφη χθες η σύμβαση παραχώρησης από τον δήμαρχο του ομώνυμου δήμου, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) Αντιστράτηγο Αντώνιο Κονδύλη.

Ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι, πέργκολες, καθιστικά δημιουργούν ένα πλέγμα διαδρομών και στάσεων, υφιστάμενοι πευκώνες και σχεδιαζόμενοι ελαιώνες και οπωρώνες

με πολλά καλλωπιστικά είναι ο μελλοντικός πλούτος του πνεύμονα πρασίνου που θα κοσμεί τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει επίσης, την φύτευση 2.500 δέντρων, φωτισμό, αναψυκτήρια και αρκετά σημεία ενδιαφέροντος .

Ο κ. Νικηφορίδης, εξήγησε κατά τη χθεσινή διαβούλευση για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο thestival.gr, πως η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2019 και να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

”Η πιο χρονοβόρα διαδικασία είναι η δημοπράτηση του έργου μέσω του ΕΣΠΑ" τόνισε ο αρχιτέκτονας και πρόσθεσε: "Είναι εφικτό μέσα σε ένα έτος να τελειώσει το πράσινο πάρκο.

Αναφορικά με την δεύτερη φάση του έργου, η διευθύντρια σχεδιασμού Αστικής Ανάπτυξης δήμου Παύλου Μελά, Παρασκευή Κούρτη, υπογράμμισε σε δηλώσεις της πως θα προχωρήσει η επανάχρηση των διατηρητέων κτιρίων πολιτισμού. Όπως ανέφερε η ίδια, προβλέπεται η φιλοξενία δύο μουσείων στο στρατόπεδο: Του μουσείου Εθνικής Αντιστάσεως και μουσείου Ποντιακού Ελληνισμού.

Δείτε τις μακέτες:

Keywords
Τυχαία Θέματα