Με μαζική στρατιωτική απάντηση απειλούν τη Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ

Την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών υπονομεύει το γρήγορα αναπτυσσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, υποστηρίζει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία τις προηγούμενες ημέρες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τζιμ Μάτις επεσήμανε πολλές φορές ότι η διπλωματία είναι ο δρόμος που προτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, από την Σεούλ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι η στρατιωτική ισχύς της δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή της συμμαχίας ΗΠΑ-Ν.

Κορέας και δήλωσε ότι η διπλωματία είναι πιο αποτελεσματική «όταν υποστηρίζεται από αξιόπιστη στρατιωτική δύναμη».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων μας θα κατατροπωθεί. Και οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση», δήλωσε σε ομιλία του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένταση μεταξύ Πιονγιανγκ και Ουάσινγκτον είναι κλιμακούμενη μετά από μία σειρά πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών στις οποίες έχει προχωρήσει η Βόρεια Κορέα και έχει προκαλέσει και λεκτικές διαμάχες μεταξύ του ηγέτη του καθεστώτος Κιμ Γιονγκ Ουν και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα