Αλ. Τσίπρας για ΟΑΣΘ: Δεν πρέπει να ανησυχείτε για το Υπερταμείο

Στο θέμα της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δίνει στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ ο πρωθυπυργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ένταξης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών

Θεσσαλονίκης στο Υπερταμείο και έκανε μια γενικότερη αναφορά στην επιλογή της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές στο καθεστώς των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: "Ο ΟΑΣΘ είναι μια μεγάλη πληγή για την πόλη και ένα παράδειγμα, στο οποίο ελπίζω να διαπιστώσουν οι Θεσσαλονικείς βελτίωση. Δεν πρέπει σώνει και καλά να θεωρούμε ότι οτιδήποτε δημόσιο δεν μπορεί να λειτουργεί και οτιδήποτε ιδιωτικό λειτουργεί τέλεια. Και το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που επελέγη για τον ΟΑΣΘ δεν ήταν το καλύτερο μοντέλο, δεν έγινε με όρους αγοράς και ανταγωνισμού. Η ιδιωτικοποίηση που έγινε τότε ήταν χαρακτηριστικό ενός μοντέλου ιδιωτικοποίησης καπιταλιστικού, κρατικοδίαιτου, κολλητών φίλων και ημέτερων".

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι βασικό μέλημα του νέου ΟΑΣΘ είναι να λειτουργήσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και εικόνα γι’ αυτό θα υπάρχει, όπως είπε, σε έναν χρόνο από τώρα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο Οργανισμός να ενταχεί στο υπερταμείο, ΄πως οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: "Δεν πρέπει να ανησυχείτε για το υπερταμείο. Διότι ακόμη και να έμπαινε στο Υπεταμείο, το ταμείο δεν έχει τη λογική εκποίησης και ιδιωτικοποίησης, αλλά εξορθολογισμού του τρόπου λειτουργίας οργανισμών που προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες".

Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν πολλοί φόροι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ

Αλ. Τσίπρας: Άστοχο το να λένε τον Πάνο Καμμένο ακροδεξιό

Αλ. Τσίπρας: Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδράσουμε- Εκλογές θα γίνουν το 2019

Αλ. Τσίπρας για το άρθρο για τον Ανδρέα: Δεν έχω φιλοδοξία να αντιγράφω κανέναν

Keywords
Τυχαία Θέματα