Αλ. Τσίπρας: Διεξάγεται συζήτηση με όρους μεσαίωνα

Υπεραμύνθηκε του άρθρου, που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου στην ηλικία των 15 ετών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, διερωτόμενος «ποια υποκρισία μας έχει οδηγήσει σε μια συζήτηση που διεξάγεται με όρους μεσαίωνα, σκοταδισμού;».

Ο κ. Τσίπρας

επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την αναφορά του στον νέο, που ήθελε να προβεί σε αλλαγή φύλου επειδή του το είπε ένας εξωγήινος στον Υμηττό.

Συγκεκριμένα, του ζήτησε «να πάρει πίσω την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολιτες μας, που διεκδικούν το δικαίωμα που και ο ίδιος δήθεν ως φιλελεύθερος δεν αρνείται, αναφορά που σηματοδοτεί ότι όσοι έχουν τη δυνατότητα αυτής της επιλογής πιθανώς να χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης». Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «γιαλαντζί φιλελεύθερο» και «νεοφιλεύθερο».

«Είναι ντροπή να εξευτελίζει μια κοινωνική κατηγορία ότι τάχα μου χρήζει ψυχιατρικής περίθαλψης, επειδή έχει το δικαίωμα της επιλογής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «είναι άστοχο και ντροπιαστικό απέναντι στην κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα παραπάνω επιστρατεύτηκαν από τον αρχηγό της Ν.Δ. προκειμένου να δικαιολήσει την αλλαγή στάσης του κόμματος. «Έχει το δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες γίνεται. Εγώ δεν ανέβηκα στον Υμηττό να ρωτήσω τους εξωγήινους για να αλλάξω γνώμη, έχω ευθυκρισία και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση διεξάγεται στο πλαίσιο μιας βαθιάς υποκρισίας: «Αντί να συζητάμε για μια τομή, αντι να συζητάμε την ουσία, συζητάμε με περισσή υποκρισία την υπόθεση που αφορά την ηλικία των 15 ετών αντί των 17. Υποκρισία διότι για τους ανήλικους διεμφυλικούς πολίτες των 15 ετών που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ στα Λύκεια αυτό που θα έπρεπε να βαραίνει στη συνειδηση μας είναι αν θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει αυτή η δραματική συμπεριφορα που υφιστανται στους κοινωνικούς χώρους όπου βρίσκονται».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ρύθμισης, σημείωσε πως με τη συναίνεση των γονέων και με ιατρική γνωμάτευση θα έχουν τη δυνάτοτητα να πάνε στη διαδικασία τη δικαστική ώστε να αποκτήσουν την ταυτότητα εκείνη που ταιριάζει με την αίσθηση που έχουν για τον αυτοπροσδιορισμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα