Οι δεινόσαυροι ζωντανεύουν στη ΔΕΘ - Γιγάντια ζώα, καπνοί και το δεινόδεντρο έρχονται στο νέο θεματικό πάρκο! (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Ένα ταξίδι στο χρόνο, εκατομμύρια χρόνια πριν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν το νέο θεματικό πάρκο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, «Δεινόσαυροι», το οποίο ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο περίπτερο 5.

Γιγάντιοι δεινόσαυροι που «ζωντανεύουν», καπνοί, το δεινόδενδρο και πολλές ακόμη εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ το πάρκο εκτός από ψυχαγωγικό έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Μετά τα δύο προηγούμενα θεματικά πάρκα της ΔΕΘ,

το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» και τους «Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά», το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο και μουσείο«Δεινόσαυροι» έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Οι επισκέπτες βιώνουν το ταξίδι τους στο χωροχρόνο καθώς τα τεράστια ρομποτικά εκθέματα, οι κινήσεις, τα χρώματα, οι υφές, οι ήχοι, αλλά και η ατμόσφαιρα του χώρου, τους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε πραγματικό χρόνο στην προϊστορική εποχή, όποτε και ζούσαν τα εντυπωσιακά ζώα. Το πάρκο συνθέτουν περισσότεροι από 20 δεινόσαυροι με τον ψηλότερο να φτάνει τα 6 μέτρα και πρόκειται για τον βραχιόσαυρο χορτοφάγο, ενώ περιλαμβάνει 30 εκθέματα. Ανάμεσά τους οι επισκέπτες θα δουν τον τρομακτικό Ρεξ, τον αλλόκοτο Τρικέρατο, τον Βραχιόσαυρο, τον Διπλόσαυρο και άλλους.

«Το νέο θεματικό πάρκο, «Δεινόσαυροι» δείχνει πως η ενασχόληση της ΔΕΘ- Helexpo με το αντικείμενο αυτό δεν είναι ούτε πρόσκαιρη, ούτε τυχαία. Αποδείξαμε όλον αυτό τον καιρό πως μπορούμε να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις πέραν των αμιγώς εκθεσιακών και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, που φαίνεται στην εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου σε όλα μας τα θεματικά πάρκα. Αυτό μας δίνει την δύναμη να συνεχίζουμε, να εμπλουτίζουμε την γκάμα των θεματικών πάρκων και να αναπτύσσουμε δράσεις και εκτός συνόρων», ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε ότι το νέο πάρκο θα έχει την επιτυχία, που είχαν τα προηγούμενα θεματικά πάρκα.

«Είναι ένα πάρκο χώρο 2.500 τ.μ., το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής είναι ολοκληρωμένο το 70%. Οι διαμορφώσεις συνεχίζονται, θα βγαίνουν καπνοί. Τα εκθέματα είναι 100% καινούργια», σημείωσε ο κ. Ποζρικίδης, ενώ τόνισε πως το νέο πάρκο θα δώσει χαρά στα νέα παιδιά.

Η Βίκυ Βούρνια από την δημιουργική ομάδα dreamworkers ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν αλλά κρύφτηκαν στο περίπτερο 5. Είναι ένα περίπτερο που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκαίδευση, ενώ στο χώρο της διάδρασης θα γίνουν μικροί παλαιοντολόγοι». Η ίδια τόνισε μάλιστα, πως δεν αποκλείεται να δούμε τους δεινόσαυρους να τρέχουν στην οδό Τσιμισκή στο κέντρο της πόλης.

«Ένα τέτοιου βεληνεκούς πάρκο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη χώρα που έδωσε το όνομα στους δεινόσαυρους, τις δεινές σαύρες» ανέφερε ο Σταύρος Κωνσταντινίδης της Eksagon Greece, που τόνισε ότι οι «Δεινόσαυροι» θα είναι μια ευχάριστη εξόρμηση για τις οικογένειες της Βόρειας Ελλάδας, όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Ακόμη, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, τόνισε πως τα καλύτερα είναι μπροστά, ενώ αποκάλυψε πως στον σχεδιασμό των επόμενων θεματικών πάρκων δεν αποκλείονται και διεθνείς συμπαραγωγές.

Κεντρικός ήρωας του πάρκου θα είναι το δεινόδεντρο, το οποίο είναι ένα δέντρο που μιλάει και στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την οικολογία και το περιβάλλον σημείωσε το στέλεχος των Dream Workers, Γρηγόρης Αβανίδης.

Η περιήγηση στο πάρκο θα είναι διαρκεί μία ώρα, ενώ θα υπάρχει ξεναγός.

Πέντε θεματικά πάρκα, τέσσερις πόλεις, δύο χώρες

Αυτό τον καιρό τα θεματικά πάρκα που «τρέχει» η ΔΕΘ-Helexpo είναι πέντε, σε τέσσερις πόλεις και δύο χώρες. Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος και Ρώμη θα υποδεχθούν στο επόμενο διάστημα νέα, αλλά και ήδη επιτυχημένα θεματικά πάρκα του εθνικού εκθεσιακού φορέα, που θα ταξιδέψουν το κοινό στον κόσμο της φαντασίας, της αναψυχής και της γιορτής.

Το θεματικό πάρκο, «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρεται στο Helexpo Maroussi, στην Αθήνα. Με την υπογραφή του Ευγένιου Τριβιζά το θεματικό αυτό πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 3 Νοεμβρίου. Ήδη μάλιστα έχουν κλειστεί ραντεβού για επισκέψεις 30.000 μαθητών.

Την ίδια ώρα, το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», μετά τα ρεκόρ επισκεψιμότητας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, θα βρεθεί από τις 18 Νοεμβρίου στη γειτονική Ιταλία και στο εκθεσιακό κέντρο της Ρώμης, Fiera Roma, με το όνομα «Fabbrica e Museo del Cioccolato». Γίνεται έτσι το πρώτο θεματικό πάρκο που εξάγει η ΔΕΘ-Helexpo. Γεύση σοκολάτας όμως θα πάρει φέτος και ο Βόλος, αφού το Εργαστήριο και Μουσείο Σοκολάτας θα υποδέχεται τον κόσμο από τις 30 Δεκεμβρίου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα της πόλης.

Από τον προγραμματισμό των θεματικών πάρκων δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός σε όλους «Αστερόκοσμος», που έρχεται αυτόν τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει μια άλλη νότα στις γιορτές και να βάλει τους επισκέπτες στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με πολλές νέες εκπλήξεις.

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες. Το θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τις εταιρείες Dream Workers και Eksagon Greece.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 7 ευρώ/ άτομο
Μαθητές σε οργανωμένη επίσκεψη: 5 ευρώ / άτομο
Οικογενειακό (2 γονείς και 2 παιδιά):22 ευρώ
Οικογενειακό 3μελής: 18 ευρώ
Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας): 4 ευρώ
Παιδιά μέχρι 3 ετών: Δωρεάν

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα- Πέμπτη: 9:00-14:00
Παρασκευή: 9:00-14:00 και 17:00- 20:00
Σάββατο και Κυριακή: 11:00- 19:00
Σηεμιώνεται ότι υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες του thestival.gr από το νέο θεματικό πάρκο που θα ανοίξει την ερχόμενη Παρασκευή:

Keywords
Τυχαία Θέματα