Αλ. Χαρίτσης: Αύριο η πρόσκληση για το ελληνικό σήμα ποιότητας για προϊόντα αγροδιατροφής (VIDEO)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος είχε συνάντηση στο πρωθυπουργικό γραφείο στο ΥΜΑΘ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των επαφών που έχει με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, ενόψει της 82ης ΔΕΘ.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται

για την ενίσχυση των εξαγωγών, καθώς και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Στόχος είναι να μπορούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Αύριο θα βγει η πρόσκληση από το ΕΣΠΑ, ύψους 35 εκ. ευρώ. Υπάρχουν μια σειρά από δράσεις, οι οποίες είναι σημαντικές για την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας και στην περιοχή της Β. Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Ερωτηθείς για το θέμα της μείωσης της φορολογίας, το οποίο αποτελεί βασικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, ο κ. Χαρίτσης τόνισε:
«Είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία λειτουργεί σε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο. Οι δυνατότητες που υπάρχουν περιορισμένες. Υπάρχουν αδικίες οι οποίες πρέπει να αρθούν. Γίνεται προσπάθεια για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018 και να μπορέσουμε να διορθώσουμε λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αυτά όμως απαιτούν χρόνο και πρέπει να ‘μαστε ειλικρινείς».

Σχετικά με την αξιολόγηση της χώρας μας, ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε: "Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αλλά με τρόπο τέτοιο ώστε η επόμενη ημέρα να βρει την ελληνική κοινωνία προστατευμένη. Να έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με όρους ρεαλισμού την επόμενη ημέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα