Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο Λόφο της Σάνης

Tο αφιέρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στη Μαρία Κάλλας θα επαναφέρει στη μνήμη μας την εκπληκτική φωνή και παρουσία αυτής της μεγάλης σταρ, που έκανε τομή στην ιστορία της όπερας ορίζοντας την μετέπειτα εξέλιξη του λυρικού τραγουδιού. Η Κάλλας συνδύαζε το θεϊκό ταλέντο της με μια προσωπική ιστορία σαν παραμύθι, μαγνητίζοντας το

ενδιαφέρον του κοινού. Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος κατέκτησε όλο τον κόσμο και στη συνέχεια τον συγκλόνισε με μια θυελλώδη προσωπική ζωή, δημιουργώντας έναν ανεξίτηλο μύθο.

Η Κ.Ο.Θ. είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη δραστηριότητα και πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, από την ίδρυσή της, το 1959. Σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής έχουν αναλάβει την καλλιτεχνική της διεύθυνση, όπως ο ιδρυτής της, Σόλωνας Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Θυμής, ο Κάρολος Τρικολίδης, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Αλέξανδρος Μυράτ. Το ρεπερτόριό της καλύπτει το σύνολο των μουσικών εξελίξεων, από την μπαρόκ μουσική ως τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα, ενώ το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει κι ένα ευρύτερο πλαίσιο μουσικών ειδών, όπως παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου και συναυλίες συμφωνικού ροκ.

Στη σκηνή του SaniFestival μαζί της θα εμφανιστεί η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη με εμφανίσεις ως μόνιμη σολίστ της Όπερας του Halle (Γερμανία) αλλά και σε πολλές άλλες ανά την Ευρώπη. Η κ. Μαργαρίτη έχει εμφανιστεί επίσης σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ όπερας και λυρικού τραγουδιού. Μαζί της θα είναι και ο καταξιωμένος τενόρος Γιάννης Χριστόπουλους με εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και σε παραγωγές όπερας στο εξωτερικό. Μαέστρος θα είναι ο παγκοσμίως γνωστός Μιχάλης Οικονόμου που κατέχει τη θέση του διευθυντή του Μουσικού τμήματος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, είναι ο μόνιμος μαέστρος στην Φιλαρμονική της Μάλτας, του Gyor της Ουγγαρίας αλλά έχει και τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Φιλαρμονικής του Κατάρ και τέλος είναι ο αρχιμουσικός του διεθνούς διαγωνισμού OPERALIA του PlacidoDomingo.

Συμμετέχουν:

Mουσικοί Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου
Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος)

Info:

Σάββατο 19 Αυγούστου
Sani Resort

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 20€
Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη δύο εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα