Pink Dot: Ένα καφέ βγαλμένο από παραμύθι στην ανατολική Θεσσαλονίκη!

Αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο παραμυθένια καφέ της Θεσσαλονίκης και ο χώρος του δεν περνάει απαρατήρητος. Το Pink Dot είναι το new entry στα ανατολικά της πόλης, στο Apollonia Politia και άνοιξε τις πόρτες του στις 25 Μαΐου, όταν ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα καταστήματα της εστίασης μετά την καραντίνα.

Όπως είναι και το όνομα του καφέ, όλο το εσωτερικό είναι… ροζ.

Τοίχοι στολισμένοι με λουλούδια σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ, μαρμάρινα τραπεζάκια και βελούδινα υφάσματα στις καρέκλες, ένα ποδήλατο φορτωμένο και αυτό με λουλούδια πλάι σε ένα δέντρο, μια κούνια στη βεράντα με θέα τον Θερμαϊκό συνθέτουν την εικόνα που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής.

Το Pink Dot αποπνέει τον αέρα, τον ρομαντισμό, την αισθητική, την ευγένεια και το γούστο της εμπνεύστριας του, Αγγελικής Χόντου. Εμπνεύστηκε την όλη διακόσμηση από ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού, όπως Αγγλία, Γαλλία, Αμερική και Ιταλία. Ο δε στολισμός με λουλούδια και το flower cave, που ομορφαίνει και προσδίδει εξαιρετική ατμόσφαιρα στον χώρο είναι τάση που συναντάται σε καφέ στο Λονδίνο.

«Αν θέλει να έρθει κάποιος στο Pink Dot θα ζήσει σαν μια εμπειρία όλη την επίσκεψη. Δεν είναι ότι θα έρθει να πιει τον καφέ του και τελείωσε. Σε εμάς θα μπει και θα αισθανθεί ότι μπήκε σε ένα άλλο κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος. Να μπουν μέσα στον καφέ μας και να φτιάξει η διάθεση τους. Θα δουν τα χρώματα. Πουλάμε μια εμπειρία, δεν πουλάμε μόνο καφέ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Thestival η ιδιοκτήτρια, Αγγελική Χόντου.

Η Αγγελική έχει καταγωγή από την Αθήνα, ωστόσο τα τελευταία 15 χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Η ίδια ασχολείται με την εστίαση και έχει ανοίξει το καφέ που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Apolonia Pollitia, ωστόσο ήθελε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. «Ήθελα να κάνω κάτι με service. Θέλαμε να κάνουμε ένα καφέ πιο prestige για να καλύψουμε και ένα άλλο φάσμα πελατών που δεν τους είχαμε», σημειώνει η ίδια εξηγώντας την απόφασή της να ανοίξει το Pink Dot.

Ο καλοφτιαγμένος καφές με τον εξαιρετικό χαρμάνι με ποικιλίες arabica από το Καβαλάρι είναι από τα δυνατά χαρτιά του Pink Dot. Ο καφές δεν επιλέχτηκε τυχαία από την ιδιοκτήτρια. Χρειάστηκε να περάσει ώρες σε γευσιγνωσία καφέ προκειμένου να επιλέξει το κατάλληλο blend. «Διάλεξα ένα χαρμάνι πολύ δικό μου. Έκανα γευσιγνωσία σε καφέδες και επέλεξα αυτή τη γεύση που βγάζει πιο bitter το χαρμάνι. Είναι φρέσκος καφές, Θεσσαλονικιώτικος και δεν βγάζει την οξύτητα που βγάζουν οι άλλες καφέδες», εξηγεί η Αγγελική. Ο καφές σερβίρεται με χειροποίητα σοκολατάκια ή μακαρόν. Ιδανική επιλογή αποτελεί ένα από τα τσάι του καταλόγου, το οποίο σερβίρεται σε πορσελάνινες κούπες με χρυσά τρόλεϊ, ενώ δροσιστικά και πολύχρωμα smoothies, cocktail και Movenpick παγωτά θα σας δροσίσουν.

Λαχταριστά pancakes με κόκκινα φρούτα, vegan σοκολάτες με γάλα καρύδας και burger από… αρακά!

Οι επιλογές για brunch στο Pink Dot είναι πολλές. Κρουασάν βουτύρου με αφράτη ζύμη, μπριός αυγόφετας με γαλοπούλα με τυρί και γλυκά pancakes λευκή κρέμα και κόκκινα φρούτα ως topping είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που επιμελείται η Λαμπρινή Σάπκα. Για όσους προσέχουν την διατροφή τους το μενού του Pink Dot περιλαμβάνει vegan πιάτα, όπως σοκολάτες με γάλα καρύδας και αμυγδάλου, fat burner και love potion smoothie και το bowl με φρέσκα φρούτα, γάλα βρώμης, acai berry ή μπλε σπιρουλίνα.

Για όσους θελήσουν κάτι πιο χορταστικό το μαγαζί έχει τρία πιάτα, φιλέτο κοτόπουλο, σολομό και φαγκρί. Πολύ σύντομα θα προστεθούν και τρία πιάτα burger, με κοτόπουλο, με μοσχάρι και το beyond burger από αρακά για τους vegan.

Όσο για τα γλυκά σας περιμένει ποικιλία από κρεμώδη κέικ, τούρτες, μακαρόν, cupcakes και πολλά ακόμη τα οποία οι πελάτες μπορούν να πάρουν μαζί τους σε κουτάκι, το οποίο είναι σε απόχρωση του ροζ, φυσικά!

Η μέρα στο ροζ παράδεισο δεν σταματάει εδώ. Καθημερινά μέχρι τις 22:00 μπορείτε να απολαύσετε την θέα από την ιδιαίτερα σχεδιασμένη βεράντα του Pink Dot επιλέγοντας ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από κρασιά και σαμπάνιες.

Info:

Pink Dot

Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 84, Apollonia Politia

Τηλ. 231 080 6053

Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα