O ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας στην 82η ΔΕΘ

Με δικό του εκθεσιακό χώρο συμμετέχει και φέτος στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας.

Συνεχίζοντας μια υπερ20ετή παράδοση συνεχούς παρουσίας ο Σύνδεσμος συμμετέχει και στην 82η ΔΕΘ με στόχο τόσο την προβολή των δράσεων και των έργων του στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας όσο και την ενίσχυση των

δεσμών του με την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

Στο στάντ 9 του περιπτέρου 15 οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα βρουν ενημερωτικό υλικό για τη λειτουργία, το έργο και τις δράσεις του Συνδέσμου στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης ενώ θα μπορούν μέσα από την προβολή διαφανειών και video να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στον προγραμματισμό, τις μελέτες και τις τεκμηριώσεις των εκτελούμενων και των προγραμματιζόμενων έργων.

Ο Περιφερειακός Σύνδεσμος ΦοΔΣΑ είναι ο εντεταλμένος από την πολιτεία φορέας της αυτοδιοίκησης στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και αποτελεί την μετεξέλιξη του παλιού Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης.

Στον τομέα της ευθύνης του περιλαμβάνονται οι ΧΥΤΑ και οι ΣΜΑ όλων των νομών της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας καθώς και η διαχείριση των παλιών χώρων απόθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) με τα περιβαλλοντικά πάρκα της Θέρμης και του Δερβενίου.

Στον άμεσο προγραμματισμό του Συνδέσμου βρίσκεται ένα δίκτυο 15 ΣΜΑ και τριών μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα βελτίωσης της λειτουργίας όλων των παλιών ΧΥΤΑ.

Σήμερα υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρία στα γραφεία του φορέα η ανάθεση μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό του έργου κατασκευής της νέας Μονάδας Συλλογής και Εκμετάλλευσης Βιοαερίου του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης.
Η νέα μονάδα εκτός από τη συμβολή της στην αναβάθμιση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος θα αποφέρει στον Σύνδεσμο ΦοΔΣΑ μέσω της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και σημαντικά έσοδα ενώ υπολογίζεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο 2018.

Στόχος της διοίκησης και του προέδρου Μ. Γεράνη είναι η βελτιστοποίηση των συνθηκών διαχείρισης των απορριμμάτων σε ολόκληρη την περιφέρεια μέσα από την ενίσχυση της ανάκτησης και της ανακύκλωσης χωρίς την αύξηση του κόστους που στις συνθήκες της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα έχει κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Με τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί και αυτά που προγραμματίζονται από τον Σύνδεσμο η Θεσσαλονίκη και η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας μπαίνουν στη νέα εποχή της διαχείρισης των απορριμμάτων με κύριους άξονες τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο εκθεσιακός μας χώρος θα λειτουργεί με το ωράριο της ΔΕΘ ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα