"No more 0,04€" στη Θεσσαλονίκη: Όχι πλαστικές σακούλες, ούτε τέσσερα λεπτά! Μόνο υφασμάτινες τσάντες!

Κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων στις υφασμάτινες τσάντες σημειώνει επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, η οποία με έξυπνο τρόπο προτείνει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τις τσάντες με το σχέδιο της επιλογής τους, αντί για πλαστικές γλιτώνοντας το κόστος των 4 λεπτών του ευρώ.

Η εταιρεία «Stabomania» εμπνεύστηκε την φράση «no more 0,04€» και την τύπωσε στις υφασμάτινες τσάντες της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλει τέλος στην

πληρωμή συγκεκριμένου ποσού για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας, αλλά και να προτείνει τόσο ένα οικονομικότερο όσο και ένα οικολογικότερο τρόπο στους πελάτες της.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Παπαϊωάννου, έναν εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας «Stabomania», η αύξηση στη ζήτηση ήταν αποτέλεσμα κυρίως της προσπάθειας διακωμώδησης του περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες, που επιβλήθηκε από τις 1 Ιανουαρίου 2018, μέσω των σχεδίων που τυπώθηκαν στις τσάντες. Ταυτόχρονα, πολλές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως σούπερ μάρκετ, ταχυφαγεία, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία απευθύνθηκαν στην επιχείρηση του κ. Παπαϊωάνου προκειμένου να προμηθευτούν τις τσάντες της επιλογής τους, επιλέγοντας κυρίως ως λόγκο την επωνυμία τους.

«Ο κόσμος αντέδρασε ψάχνοντας μία οικονομική λύση. Υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση και σε επίπεδο ιδιώτη, πολύ περισσότερο στα μαγαζιά μεσαίας κατηγορίας αλλά και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και σε ταχυφαγεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.α», ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr, o κ. Παπαϊωάννου.

Όπως τονίζει ο ίδιος, αν και το νέο μέτρο εφαρμόζεται μόλις εδώ και τέσσερις μέρες παρουσιάζεται μία αύξηση στις παραγγελίες της τάξης του 150-200%, οι οποίες από τις αρχές του έτους φτάνουν περίπου τις 3.000.

Ο ιδιοκτήτης του Stabomania, σχολιάζοντας το νέο μέτρο σημείωσε πως είναι απαραίτητο, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εισπρακτικό αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες την οικολογική του σημασία. «Το μέτρο χρειάζεται και πρέπει να γίνει. Να μην παρουσιάσουμε το μέτρο καθαρά εισπρακτικό. Να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα στην πλαστική σακούλα βάζουμε πολλές πλαστικές συσκευασίες και να μην κρυβόμαστε πίσω από την πλαστική σακούλα», τόνισε ο ίδιος.

Την εταιρεία «Stabοmania», ξεκίνησε ο κ. Παπαϊωάννου το 2006, μαζί με τον αδερφό του έχοντας ως βάση την νοοτροπία της λιανικής φιλοσοφίας.

Όποιος θέλει μπορεί να επιλέξει το δικό του προσωπικό σχέδιο στην τσάντα του από μία μεγάλη γκάμα αφού επισκεφθεί το κατάστημα στην οδό Αλκαμένους 7, στην Χαριλάου.

Το κόστος μίας υφασμάτινης τσάντας με διαστάσεις 50 επί 50 cm κοστίζει 5 ευρώ. Σε περίπτωση, που κάποιος δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχέδιο στην τσάντα, τότε το κόστος ξεκινάει από τα 3 ευρώ.

Info

Stabomania

Αλκαμένους 7, Χαριλάου

2314 011126

Δείτε τη σελίδα του Stabomania στο Facebook ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα