Love Your Local Market: Έρχεται την Παρασκευή η μεγαλύτερη γιορτή με τοπικές λιχουδιές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Η μεγαλύτερη γιορτή των αγορών έρχεται για πρώτη φορά την Παρασκευή 16 Ιουνίου στην πύλη Α', στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Αγαπώ την Αγορά μου" (Love Your Local Market).

Φρέσκα φρούτα εποχής, κολοκυθάκια, πατάτες , ψαρικά και κεφτεδάκια θα διανεμηθούν στους επισκέπτες της εκδήλωσης με σκοπό να δοκιμάσουν οι Θεσσαλονικείς τις τοπικές λιχουδιές. Στον

χώρο θα τοποθετηθούν stand και μία σκηνή για τις συναυλίες που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτή την πανευρωπαϊκή γιορτή. Πρόκειται για μία δράση που υποστηρίζεται και συντονίζεται από την Παγκόσμια Ένωση Χονδρικών Αγορών (WUWM). Η καμπάνια επικεντρώνεται φέτος στη νέα γενιά, όχι μόνο σαν νέους καταναλωτές αλλά και σαν νέους επιχειρηματίες, επιλέγοντας ως σύνθημα "Markets for the new generation".

Στόχος της δράσης είναι να «ενωθούν» μικρές και μεγάλες τοπικές αγορές, να προβληθεί η σχέση μεταξύ αγορών, καταναλωτών και τοπικών κοινωνιών, να δυναμώσει η χονδρική και λιανική αγορά και να αναδειχθούν τοπικά προϊόντα που διακινούνται στις αγορές όλης της χώρας. Παράλληλη επιδίωξη της καμπάνιας είναι το θέμα της τοπικής αγοράς να γίνει επίκεντρο συζήτησης μεταξύ των καταναλωτών και των εμπόρων στα social media και από τις δύο πλευρές.

«Αυτή η εκδήλωση είναι ενταγμένη σε ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα που κάνουν οι Κεντρικές Αγορές με τον φορέα μας στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και προκειμένου να έρθουν σε επαφή η κοινωνία και οι καταναλωτές και οι τοπικοί φορείς με τις Κεντρικές Αγορές. Θα περιλαμβάνει μία παρουσίαση για τον ρόλο και τι γίνεται στην αγορά. Στόχος είναι να γνωρίσει η κοινωνία και η νεολαία την τοπική αγορά» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Χαμπίδης.

«Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με την Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης προκειμένου να διοργανώσουμε αυτή την ανοιχτή εκδήλωση και ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά και την Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά κυρίως τα προϊόντα της και είναι σημαντικό για εμάς γιατί συνδέεται και με κάποιες από τις δραστηριότητές μας όπως είναι η έκθεση FRESKON» ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ- HELEXPO, Αλέξανδρος Τσαξιρλής.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ρούτος τόνισε ότι «το λιμάνι διαχρονικά ήταν, είναι και θα είναι αρωγός κάθε προσπάθειας, η οποία προσβλέπει στην ανάπτυξη της χώρας. Το λιμάνι αισθάνεται μεγάλη χαρά που συμμετέχει και προσπαθεί να προωθήσει τέτοιες ενέργειες».

Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν και παρουσιάζουν τον θεσμό στην πύλη Α' του λιμανιού της πόλης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα από προϊόντα της ΚΑΘ Α.Ε. και της ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας , αλλά και αναμνηστικά δώρα.

Το πρόγραμμα:

19:00 - Χαιρετισμοί
19:30 - Διατροφικές συμβουλές από τον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, Σωτήρη Μάλαμα, αντιπρόεδρο της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας
19:45 - Συναυλία με τους Rundays
20:45 - Συναυλία με τους Deep in the top
21:45 Συναυλία με τους Les au revoir

Πάνω από το 60 % των πωλήσεων είναι εξαγωγές στην Λαχαναγορά της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης

Για μία τεράστια δυναμική της Λαχαναγοράς έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, ενώ τόνισε πως περισσότερο από το 60% των πωλήσεων είναι εξαγωγές.

« Η Λαχαναγορά έχει μία τεράστια δυναμική διότι πάνω από το 60 % των πωλήσεων που κάνουμε είναι εξαγωγές βασικά στις Βαλκανικές χώρες. Από το 2015 έως το 2016 είχαμε αύξηση εξαγωγών 22% στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αυτό μας εξασφάλισε να μηδενίσουμε και το αρνητικό ισοζύγιο στα τρόφιμα που είχαμε σαν χώρα.Τα ελληνικά προϊόντα είναι αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο, προτιμητέα παντού και έχουμε ξεπεράσει σημαντικές καθυστερήσεις που είχαμε όπως είναι στις πιστοποιήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το Υπερταμείο ο κ. Χαμπίδης σημείωσε ότι «η συζήτηση για το Υπερταμείο δεν μας έχει επηρεάσει και η ενημέρωση που έχουμε από τα αρμόδια υπουργεία, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Γεωργίας είναι ότι συνεχίζουμε στους στόχους, στα προγράμματα που έχουμε βάλει».

Keywords
Τυχαία Θέματα