Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 29 οι νεκροί, 85 οι τραυματίες, συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική 29 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη.

Σε 29 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 85 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζεται από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.

Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.

Η αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο ΘεσσαλονίκηΛάρισα και αναχώρησε στις 19:22, ενώ σύμφωνα με αναφορές είναι τρία τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στο σημείο έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του ΕΚΕΠΥ άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Ανοίγουν εκτάκτως δύο νοσοκομεία - Πρωτόκολλα συναγερμού και στον στρατό

Σημειώνεται πως εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης. Τέλος, ο υπουργός πολιτικής προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Η 1η Στρατιά και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα, ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία προκειμένου να καταγράψουν νεκρούς και τραυματίες.

#ΤΕΜΠΗ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ #ΤΡΕΝΑ #ΤΡΑΓΩΔΙΑ #ΝΕΚΡΟΙ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα