Τραγωδία με σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αναφορές για 15 νεκρούς, πάνω από 70 τραυματίες, υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι

Αργά το βράδυ της Τρίτης σύγκρουση τρένων οδήγησε σε εκτροχιασμό και πυρκαγιά, με δεκάδες επιβάτες να εγκλωβίζονται στις φλόγες.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η μεγάλη φωτιά έχει περιοριστεί, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 νεκρούς, την ώρα που συνολικά στην αμαξοστοιχία βρίσκονταν 350 άτομα. Το ανησυχητικό, είναι ότι υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι επιβάτες στα πρώτα βαγόνια και ο φόβος ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί είναι υπαρκτός.

Μάλιστα ήδη έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι 3 γυναικών και ενός άντρα οι σοροί των οποίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Λάρισας

Περισσότερα από 70 άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ 25 τουλάχιστον είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Στα νοσοκομεία Λάρισας 60 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά... Επίσης προσήλθαν με ΙΧ μέσα ελαφρά τραυματίες 5 άτομα στο ΓΝ Κατερίνης, 5 στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και 10 στο ΑΧΕΠΑ

Για τις διακομιδές έχουν κινητοποιηθεί 40 ασθενοφόρα και Κινητές Μονάδες από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα Βόλο, Λαμία, Κοζάνη, Κατερίνη.

Η αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο ΘεσσαλονίκηΛάρισα και αναχώρησε στις 19:22, ενώ σύμφωνα με αναφορές είναι τρία τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού, κοντά στο μνημείο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στο σημείο έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του ΕΚΕΠΥ άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Ανοίγουν εκτάκτως δύο νοσοκομεία - Πρωτόκολλα συναγερμού και στον στρατό

Σημειώνεται πως εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς μεταβαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης. Τέλος, ο υπουργός πολιτικής προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Η 1η Στρατιά και οι μοναδες της Περιοχης Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων.

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή, εφόσον χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

#ΤΕΜΠΗ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ #ΤΡΕΝΑ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ #ΝΕΚΡΟΙ #ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα