Στις Βρυξέλλες για το ΝΑΤΟ, αλλά και το χρέος ο Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες, θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Μάλιστα αναμένεται να έχει πολύ σημαντικά τετ α τετ.

Ο πρωθυπουργός θα εστιάσει την προσοχή του στις κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες, όπως η Άνγκελ Μέρκελ

και ο Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίες αν και ολιγόλεπτες, θα ειναι αρκετές, ώστε να θέσει το ζήτημα του χρέους και να ζητήσει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα συμμετέχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η τοποθέτηση για το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να συνδέει - σε ισότιμη βάση - τις δυο πλευρές του Ατλαντικού και να ενισχύει τη συλλογική μας ασφάλεια, συνεισφεροντας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή στη βαση του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα, συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη παρευξείνια γειτονιά.

Επίσης θα τονίσει την ανάγκη δικαιότερου επιμερισμού των αμυντικών βαρών και ότι η χώρα μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η οποία θα πρέπει να εντάσσεται σε ενα ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο εξασφάλισης της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα αντι-ισλαμικό ή να αποτελέσει δράση κατά οιουδήποτε μουσουλμανικού πληθυσμού ή χώρας.

Τέλος ο πρωθυπουργός θα προτάξει ότι η Ελλάδα προωθεί την ενίσχυση του Μεσογειακού Διαλόγου με στόχο την ενδυνάμωση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα