Στην δίνη του σκανδάλου Malta files οι «μπίζνες» του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ

Στο επίκεντρο του σκανδάλου Malta Files έχει βρεθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο πλαίσιο της έρευνας της αρμόδιας ευρωπαϊκής επιτροπής για τον φορολογικό «παράδεισο» της Μάλτας. Αποκαλυπτικά έγγραφα έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα theblacksea.eu

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η οικογενειακή περιουσία του Γιλντιρίμ ξεπερνά τα 140 εκατ. δολάρια, ενώ στην κατοχή του βρίσκονται 11 πλοία με ξένη σημαία (τουλάχιστον 4 από τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί με υπέρογκα δάνεια από ελβετικές

και τουρκικές τράπεζες) και πολλές offshore εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να χτίσει την πολιτική του καριέρα.

Ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού, η κόρη του, ο θείος του και οι ανιψιές του, φέρονται να αγόρασαν επτά ακίνητα αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων – όλα πληρωμένα σε μετρητά.

Παράλληλα, σημειώνουν πως η οικογένεια Γιλντιρίμ δώρισε ανώνυμα περίπου 600.000 ευρώ στον δήμο Πεντίκ, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, για την ανέγερση ενός νέου τζαμιού, από μία ολλανδική εταιρεία.

Μάλιστα, υπάρχουν υποψίες ότι στις Νήσους Μάρσαλ αλλά και τον Παναμά εδρεύουν και άλλες εταιρίες.

Τουλάχιστον τέσσερα από αυτά τα πλοία χρηματοδοτούνται με τεράστια δάνεια από ελβετικές και τουρκικές τράπεζας, συμπεριλαμβανομένης μιας κρατικής!

Οι μπίζνες του Γιλντιρίμ

Keywords
Τυχαία Θέματα