Στα «δύο» η Ρούλα Πισπιρίγκου σήμερα στο δικαστήριο

Το πρωτοφανές παράδοξο να δικάζεται ο ίδιος άνθρωπος, ταυτόχρονα, σε διπλανές αίθουσες, για διαφορετικές υποθέσεις, αναμένεται να ζήσουν σήμερα δικαστές και ακροατήριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Η Ρούλα Πισπιρίγκου στη… μία αίθουσα θα δικάζεται για τη δολοφονία της μεγάλης της κόρης, Τζωρτζίνας και στη… διπλανή για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων παιδιών της.

Αυλαία ανοίγει σήμερα και στη δεύτερη δίκη, στην οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τους θανάτους της

Μαλένας και της Ίριδας. Η δίκη αυτή, εφόσον ξεκινήσει, θα διεξάγεται παράλληλα με την εν εξελίξει δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της 35χρονης, της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση αυτή, παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση και βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων, αν και έχουν περάσει 10 μήνες από την έναρξή της.

Με ασφυξία οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας

Μετά την εύρεση κεταμίνης στο αίμα της πρωτότοκης οικογένειας της κατηγορουμένης και την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενήργησε προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Απρίλιο 2019 και της 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο 2021, οι οποίοι αρχικώς είχαν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Στη μεν Μαλένα το πιστοποιητικό θανάτου έγραφε ηπατική ανεπάρκεια, στη δε Ίριδα, ο θάνατος είχε αποδοθεί σε μία σπάνια πάθηση που βρέθηκε ιστοπαθολογικά μετά θάνατο, σε αγενεσία φλεβόκομβου.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, οι δύο εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, έδωσαν εντολή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη σύνταξη νέου ιατροδικαστικού πορίσματος, αναφορικά με τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, βάσει των βιολογικών και μη στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους.

Τη νέα ιατροδικαστική έκθεση ανέλαβαν να συντάξουν ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Νίκος Καρακούκης και ο κ. Νίκος Καλόγρηας. Το πόρισμα τους, λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα διαθέσιμα υλικά και στοιχεία ανέτρεψε τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο παιδιών, κάνοντας λόγο για «βίαιο στερητικό και ασφυκτικό θάνατο».

Στην περίπτωση της 3,5 ετών Μαλένας, οι ιατροδικαστές ανέφεραν:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δια αποκλεισμού διάγνωση η οποία από μόνη της είναι επαρκής, ώστε να τεθεί ο ασφυκτικός μηχανισμός ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και οδηγεί τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Ενώ για το θάνατο του βρέφους, οι κ. Καρακούκης και καλόγριας, κατέληγαν:

«Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης – δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις…. Με βάση τη μεθοδολογία κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου – στερητικού μηχανισμού θανάτου (ασφυκτικού)».

Η κατηγορία που καλείται να αντικρούσει σε αυτή την περίπτωση, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, για το θάνατο αρχικά της 3,5 ετών Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019 στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου το παιδί νοσηλευόταν μετά από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας και εν συνεχεία της μόλις έξι μηνών Ιριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, στο δωμάτιο που κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Με δικηγόρο από τον «κατάλογο» ο Μάνος Δασκαλάκης

Με ανακοίνωση τους, οι δικηγόροι του πρώην συζύγου της κατηγορούμενης μητέρας, γνωστοποίησαν εχθές ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα αναγκαστεί να αναζητήσει δικηγόρο από τον κατάλογο της Νομικής Βοήθειας, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, απέναντι στη Ρούλα Πισπιρίγκου και σε αυτή την υπόθεση, ελλείψει άλλων οικονομικών πόρων.

Παράλληλα, οι κ. Καράμπελας και Γεωργακόπουλος, επισήμαναν ότι θα συνεχίσουν να τον εκπροσωπούν στη δίκη που είναι σε εξέλιξη, για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Αναλυτικά η δήλωση τους:

«Ο εντολέας μας Εμμ. Δασκαλάκης, όσον αφορά την δίκη που ξεκινάει αύριο (10-11-2023) σχετικά με τους θανάτους των θυγατέρων του Ίριδας και Μαλένας, θα αναγκαστεί να ζητήσει το διορισμό συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας (την οποία ήδη έχει δηλώσει απ’ το στάδιο της ανάκρισης) μέσω της διαδικασίας για παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος.

Η λύση αυτή κατέστη μονόδρομος, εξαιτίας του ότι, λόγω της έκθεσής του στην υπόθεση, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει εργασία, γεγονός που τον οδήγησε σε σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες.

Συνεχίζουμε να του παρέχουμε τη στήριξη και τη νομική μας συνδρομή, και φυσικά συνεχίζεται η εκ μέρους μας εκπροσώπησή του στην υποστήριξη κατηγορίας για το θάνατο της Τζωρτζίνας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη».

#ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΔΙΚΗ #ΜΑΛΕΝΑ #ΙΡΙΔΑ #ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ #ΜΑΝΟΣ_ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρούλα Πισπιρίγκου,roula pispirigkou