Ρέθυμνο: Είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου από τον δήμο Αγίου Βασιλείου

Δυο φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης απέστειλε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, του νομού Ρεθύμνου, για τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμος απεύθυνε κάλεσμα στους δημότες να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους. Η ανταπόκριση των Αγιοβασιλιωτών σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ήταν άμεση, και απέδειξαν για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη και τη διάθεση προσφοράς, απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου ευχαρίστησε θερμά τους δημότες για την πολύτιμη αρωγή και βοήθεια τους, καθώς και όσους συνέβαλαν στην συγκέντρωση των ειδών, όπως επίσης τις μεταφορικές εταιρείες για την δωρεάν μεταφορά των ειδών στο Αρκαλοχώρι. Ανάμεσα σε όσους συνέδραμαν για την αποστολή των ειδών, πέρα των πολιτών, ήταν επιχειρήσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία και φορείς.

Στο μεταξύ αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης που έλαβε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, για την ίδρυση Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΤΑΕΦΚ) στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Με την παρουσία του τομέα στο Ηράκλειο, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι από την περιφέρεια, η αντιμετώπιση των αναγκών των σεισμόπληκτων θα είναι άμεση και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα