Αγροτικό πετρέλαιο: Σταϊκούρας, Λιβανός ανακοινώνουν τις λεπτομέρειες για την επιστροφή του ΕΦΚ

Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει από τους καθ' ύλην αρμόδιους υπουργούς η εξειδίκευση του μέτρου για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός θα κάνουν δηλώσεις από

το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι δηλώσεις των δύο υπουργών θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, η οποία θα τις διανείμει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και θα τις μεταδώσει ζωντανά στην ιστοσελίδα της, ertnews

Η εξαγγελία Μητσοτάκη

«Έδωσα εντολή στα αρμόδια υπουργεία επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όσους συμμετέχουν σε συνεταιριστικά σχήματα και νέους αγρότες. Θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες. Δίνουμε κίνητρο στους αγρότες.» Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Mega.

Το μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είχε ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή της τον Σεπτέμβριο η ΚΕΔΕ ανέφερε: «η αύξηση στις τιμές των καυσίμων σε ιστορικά υψηλά στη χώρα μας, τους τελευταίους μήνες, επηρέασαν άμεσα το κόστος για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο. Παράλληλα, τεράστιο ζήτημα υφίσταται πλέον και με τις τιμές των ζωοτροφών που είναι απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους».

Keywords
Τυχαία Θέματα