Ραγδαίες εξελίξεις στην Κιβωτό του Κόσμου: Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης αποφάσισε η κυβέρνηση

«Ο Νόμος ισχύει για όλους, η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Το βλέμμα μας στρέφεται προς την ασφάλεια των παιδιών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στις σοβαρές καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων σε δομές της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου».

Στις σοκαριστικές αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σχετικά με βάναυσες συμπεριφορές στελεχών και υπαλλήλων της ΜΚΟ

«Κιβωτός του Κόσμου» αναφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

«Ο Νόμος ισχύει για όλους», υπογράμμισε, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση για κανέναν. «Η προσοχή όλων μας στρέφεται στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή».

Για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε, η κυβέρνηση προχωρά στην αντικατάσταση της διοίκησης της ΜΚΟ - επιβεβλημένη εξέλιξη που «μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψηφίσαμε τον περασμένο Απρίλιο».

Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο αυτής, βρέθηκαν η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Κιβωτού και η προστασία και φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της για όσο διάστημα διαρκέσει η εισαγγελική έρευνα.

«Καμία ανοχή»

«Πολλές από τις δομές έχουν μακροχρόνια ιστορία και έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές και έχουν αποτρέψει τραγωδίες», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στη διάρκεια της ενημέρωσης.

«Σε πολλές περιπτώσεις το μοντέλο απέδωσε, σε άλλες όμως αφέθηκαν περιθώρια να φυτρώσουν ζιζάνια. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και ευαίσθητοι».

Όλα πρέπει και θα γίνουν θεσμικά. Οι θέσεις και οι πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης παιδιών είναι ξεκάθαρες: «Kαμία ανοχή».

Στόχος η αποϊδρυματοποίηση και η ενίσχυση της αναδοχής

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος έσπευσε να επισημάνει ότι η δομή δεν κλείνει, η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και στην ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής.

Πιο αναλυτικά, στόχος είναι η πιο γρήγορη εξέταση των αιτήσεων, η ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών, καθώς και η διεύρυνση των ηλικιακών κριτηρίων για να μπορεί κάποιος να γίνει ανάδοχος.

«Η καλύτερη πρακτική είναι η ανάδοχος οικογένεια και θέλουμε να προχωρήσουμε προς τα εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Για το σκοπό αυτό ενισχύεται ο θεσμός αναδοχής και υιοθεσίας. Το 40% των παιδιών που διαβιώσουν το 2019 σε δομές είναι σήμερα σε οικογένειες».

#ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ #ΜΚΟ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραγδαίες, Κιβωτό, Κόσμου, Άμεση,ragdaies, kivoto, kosmou, amesi