Πρόταση δυσπιστίας: Ένταση στη Βουλή για το «βλαξ» του Τσίπρα, «δεν θα με λογοκρίνετε»

«Στο ερώτημα "ένοχος ή βλαξ", επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας τις έντοδες αντιδράσεις του προεδρίου και της πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας.

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας όταν ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε

τη φράση που είχε πει και λίγα λεπτά νωρίτερα- και συγκεκριμένα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να «παριστάνει τον Πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας παρά να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στο θέμα των παρακολουθήσεων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη κάνοντας αναφορά σε... «διάγγελμα εν μέσω τζιτζικιών» και υπενθύμισε κάποια απ' όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το θέμα και την «παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας».

«Στο ερώτημα "ένοχος ή βλαξ", επιλέξατε αυτοβούλως τη δεύτερη εκδοχή», ενώ εκείνη τη στιγμή υπήρξε αντίδραση και από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να σταματήσει να τον λογοκρίνει (αναφέρθηκε στην έκφραση "ένοχος ή βλαξ") και σε υψηλούς τόνους ζήτησε την προστασία του από την οχλαγωγία, ενώ τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση των παρακολουθήσεων από τον ρόλο του.

Τότε οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν έντονα, με τον Κώστα Τασούλα να του λέει:

«Κ. Πρόεδρε αυτές τις εκφράσεις θέλω να τις σκεφτείτε λίγο. Είναι άλλης τάξεως».

Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα», επέμεινε ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής τού απάντησε ότι «επιχειρήσατε επί μέρες να μείνουν όλα στο σκοτάδι. Δεν θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε και την πολιτική παρουσία μου και την πολιτική μου τοποθέτηση από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής. Σας παρακαλώ πολύ να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία όσων τώρα κάνουν ότι ενοχλούνται, ενώ δεν ενοχλούνται που έχουν έναν Πρωθυπουργό που καταπάτησε το Σύνταγμα και το Κράτος Δικαίου».

Πρόσθεσε ότι «είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια και να εκφράσω τη γνώμη μου ελευθέρως. Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα».

Στο σημείο αυτό ο Κώστας Τασούλας του επεσήμανε ότι για να τον προστατεύσει, του έκανε τη συγκεκριμένη σύσταση για τις εκφράσεις.

#ΠΡΟΤΑΣΗ_ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ #ΒΟΥΛΗ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΚΩΣΤΑΣ_ΤΑΣΟΥΛΑΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα