Πετρόπουλος για 120 δόσεις: Εκτός ρύθμισης όσοι δεν πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές του τρέχοντος έτους

Δεν θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων όσοι δεν έχουν πληρώσει εισφορές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2019.

Αυτή είναι σύμφωνα με πληροφορίες απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στην νέα ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που θα έρθει στο δεύτερο 15θημερο Μαρτίου. Μάλιστα σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υπογράμμισε ότι η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει. «Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να
επιλύσουμε για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της υπογραμμίζοντας ότι «η ολοκλήρωση της επεξεργασίας που κάνουμε για την εφαρμογή, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις». Τονίζοντας ότι «η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που, στην πραγματικότητα, εξυγιαίνουν την οικονομική θέση του ΕΦΚΑ και επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η Εκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα στα οποία απαντάμε με τρόπο πειστικό…Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται», είπε. Αναφορικά με το κόστος τυχόν δικαστικών αποφάσεων για την καταβολή αναδρομικών έναντι περικοπών των νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο Τ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «δεν έχει οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση» και ότι «η Κυβέρνηση θα καταβάλει τα ποσά που είναι να καταβάλει, στο βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια». Ο Υφυπουργός επισήμανε, ωστόσο, ότι «δεν περιμένουμε δικαστικές αποφάσεις για να κάνουμετη διορθωτική πολιτική που χρειάζεται να κάνουμε, για να σβήσουμε τα προβλήματα που από το παρελθόν προέκυψαν. Αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που θα προκύπτουν από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα έχουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα