Ώρα προγράμματος για τον Τσίπρα

Ώρα μηδέν σήμερα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Αλέξη Τσίπρα να το παρουσιάζει το απόγευμα στο Λαύριο με τίτλο: «Συμβόλαιο για την Αλλαγή».

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου οι 11 άξονες δεσμεύσεων για τις οποίες θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος απευθύνονται τόσο στους πολίτες όσο και στα κόμματα του προοδευτικού τόξου ως η βάση συζήτησης για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, ανάμεσα σε όσα θα αναδείξει ο κύριος Τσίπρας από το πρόγραμμα του κόμματος του θα περιλαμβάνονται η άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης, η εργασία, η Υγεία, η Παιδεία, η κοινωνική πρόνοια και προστασία, η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, η ανάπτυξη, ένας δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και η προστασίας πρώτης κατοικίας, η ενέργεια και η αναμόρφωση του κράτους στην κατεύθυνση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας, του εκδημοκρατισμού και της θεσμικής θωράκισης.

Να γίνει συζήτηση για τα προγράμματα

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι, μολονότι η ΝΔ θα επιχειρήσει εκ νέου να εκτρέψει την προεκλογική αντιπαράθεση με αντιπερισπασμούς, στο επίκεντρο της συζήτησης μπαίνουν σταδιακά όλο και περισσότερο τα προγράμματα των κομμάτων. Στον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, θέλουν να εμβαθύνουν την προγραμματική ατζέντα, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο είναι και χρήσιμο για τους πολίτες, αλλά και για το κόμμα τους.

Αφενός, διότι πολύ μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι κι θέλουν να κάνουν τις τελικές επιλογές τους στη βάση των απαντήσεων που θα λάβουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους, αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Αφετέρου, γιατί εκτιμούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αρκετά επεξεργασμένο πρόγραμμα που δίνει απαντήσεις στα παραπάνω προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, ενώ η ΝΔ ενδιαφέρεται μόνο για τους ισχυρούς.

Σύγκλιση προοδευτικών προγραμμάτων

Επιπλέον, στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι τα προγράμματα των προοδευτικών κομμάτων, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επιχειρούν να απαντήσουν στις ίδιες κατηγορίες προβλημάτων και με αρκετά κοινό τρόπο. Αυτή, λοιπόν, την εκ των πραγμάτων προγραμματική σύγκλιση θέλουν να αναδείξουν με την περεταίρω εμβάθυνση της προγραμματικής συζήτησης στο προεκλογικό σκηνικό προκειμένου να καταστεί σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εν δυνάμει συμμάχους και με την πρωτιά στην κάλπη της απλής αναλογικής ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αντιθέτως, ισχυρίζονται πως η ΝΔ είναι «ανάδελφο κόμμα» σε προγραμματικό επίπεδο, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο από μονής της τη δυνατότητα συνεργασιών.

Συνεχίζει το άνοιγμα στους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς

Επίσης, εντύπωση προκαλεί τις τελευταίες μέρες η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα στην προσέγγιση μετριοπαθών ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς, η οποία κορυφώθηκε χθες με την περιοδεία του στις Σέρρες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα πως "είναι άδικο για τον σερραϊκό λαό να θέλουν κάποιοι να είναι αυτός που θα ξεπλύνει μια μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, την τραγωδία των Τεμπών", επικρίνοντας έτσι την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραμείνει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στον νομό ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Μάλιστα, τόνισε στους πολίτες των Σερρών ότι σε "τούτες οι εκλογές, ανεξάρτητα αν είστε και κεντρώοι, συντηρητικοί, προοδευτικοί, αριστεροί ή δεξιοί, έχετε μία μεγάλη ευθύνη να αναδείξετε ότι ο τόπος σας δεν αξίζει να έχει αυτό το βαρύ στίγμα". Αναφέρομενος, δε, στη μαζικότητα του κόσμου που παρακολούθησε την περιοδεία είπε ότι αποδεικνύει πώς σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν απόρθητα κάστρα.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα