Ο Καμμένος στέλνει «Τα Νεα» στην δικαιοσύνη και αφήνει αιχμές για τον Έλληνα πρόξενο

«Είμαι απόλυτα αντίθετος στην άδεια Κουφοντίνα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι κι άλλα στελέχη της κυβέρνησης συμφωνούν με αυτή την άποψη. «Δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία» επέμεινε ο κ. Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ενώ άφησε αιχμές για τον Έλληνα πρόξενο

«Δεν

μπορώ να παρέμβω σε μια δικαστική απόφαση., Δεν υπάρχει αμηχανία στην κυβέρνηση για την άδεια στον Κουφοντίνα» συνέχισε ο Καμμένος. Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Καμμένος, εξήγησε ότι διαφωνεί με την άδεια γιατί ο «Ο Κουφοντίνας δεν μετανόησε ποτέ».

Όσον αφορά την έντονη αντίδραση της κ Ντόρας Μπακογιάννη, που έχασε το σύζυγό της Παύλο, από τη «17 Νοέμβρη», ο Καμμένος απάντησε. «Γιατί η κ. Μπακογιάννη δεν παρενέβη στην αποφυλάκιση Ξηρού;». Ο κ. Καμμένος δεν θέλησε να πάρει θέση για το γεγονός ότι ανάμεσα στους αλληλέγγυους που βρέθηκαν στην έξοδο του Κουφοντίνα, ήταν και ο γιος του προέδρου της Βουλής, κ. Ν. Βούτση.

«Όσον αφορά τα παιδιά, ως πατέρας, ποτέ δεν θα πω κάτι. Τα παιδιά παίζουν».

Τι είπε για την πώληση εξοπλιστικών στη Σ. Αραβία

«Δεν υπάρχει καμία σκιά με την πώληση των βλημάτων στην Σαουδική Αραβία» επέμεινε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε «υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του Σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για την συγκεκριμένη αγορά».

Μάλιστα, επικαλέστηκε και σχετικό έγγραφο του Σαουδαραβικού Υπουργείου Άμυνας που εστάλη μέσω της Ελληνικής πρεσβείας που χαρακτηρίζει τον κ. Παπαδόπουλο εκπρόσωπό του στην διακρατική συμφωνία για την πώληση των βλημάτων. Όπως είπε, το έγγραφο με την υπογραφή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας έχει αναρτηθεί στο σάιτ του ΥΕΘΑ.

Είπε ακόμα ότι το υπουργείο Άμυνας εκπροσωπεί στην Σαουδική Αραβία ο στρατιωτικός μας ακόλουθος, και όχι ο πρόξενος, για τον οποίο ο υπουργός άφησε αιχμές.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, είναι ψευδές το σημερινό (Παρασκευή) πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Τα Νέα σύμφωνα με το όποιο το υπουργείο Άμυνας αγνόησε τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ που ξεκαθάριζε ότι ο Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη για την αρνητική στάση της στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16.

Σε ό,τι αφορά τη 48ωρη άδεια που πήρε ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, δήλωσε «πολιτικά αντίθετος» αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, ως εκτελεστική εξουσία, δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Ανάρτηση του εγγράφου και προσφυγή στην δικαιοσύνη

Για συκοφαντία κατηγορεί την εφημερίδα "Τα ΝΕΑ" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και προαναγγέλει προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα της διακρατικής συμφωνίας για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

“Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος ανάρτησε στο Twitter το επίμαχο έγγραφο.

{https://twitter.com/PanosKammenos/status/928875202230063104}

Απάντηση Μπακογιάννη

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» ήταν η αντίδραση της βουλευτού της ΝΔ στις δηλώσεις Καμμένου. «Δεν θα δώσω διέξοδο στο αδιέξοδο του κ. Καμμένου, στην απίστευτης βλακείας δήλωση ότι θα καλέσει τον αμερικανό πρέσβη στη Βουλή να με κάνει ντα ντά για τα F-16» είπε στον ΣΚΑΪ. «Θα πρέπει να δικαιολογηθεί στη Βουλή να προσέλθει στη Βουλή να δώσει τις εξηγήσεις. Είναι απολογούμενος ο κ. Καμμένος, και θα προσέλθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα