Μητσοτάκης: Το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχης (pic)

Δείπνο στους δημοσιογράφους παρέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην γνωστή ψαροταβέρνα «Κακαβιά», στην Καλλιθέα.

Το Σκοπιανό τέθηκε επί τάπητος για το οποίο επανέλαβε την θέση του κόμματος πως «το Βουκουρέστι είναι ο ελάχιστος πήχυς. Θέλουμε σύνθετη ονομοσία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το πακέτο πρέπει να είναι συνολικό» ενώ αναφέρθηκε και στην στάση που θα κρατήσει το κόμμα του λέγοντας πως «εξακολουθεί η θέση μας περί αραγούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

να ισχύει και αυτό είναι το προαπαιτούμενο για να μπούμε στην συζήτηση».

Παράλληλα κατηγόρισε την κυβέρνηση για «μυστική διπλωματία» ενώ ανέφερε πως ο «διχαστικός λόγος και η εθνική συναίνεση δεν πάνε μαζί». Επιπλέον, έβαλε τους όρους του σε ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών τονίζοντας πως «δεν θα πάω σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αν δεν υπάρχει αποσαφηνισμένη και ενιαία θέση της κυβέρνησης».

Κατά την διάρκεια συνομιλίας με δημοσιογράφους κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης ενώ για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων για την ονομασία των Σκοπίων ανέφερε πως «κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε συλλαλητήρια αλλά όπως έχει πεί και ο ιδρυτής της παράταξής μας Κω. Καραμανλής εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις σημερινές δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος στην ουσία «αποθέωσε» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις προσπάθειες που έκαναν το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «ο Ντάισελμπλουμ ομολόγησε αυτό που όλοι ξέρουμε. Δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε «ναι» σε όλα.

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για την μετά το πρόγραμμα εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα