Σύγκρουση Σταθάκη – Μανιάτη στη Βουλή, με «φόντο» το δημόσιο χρέος

Το δημόσιο χρέος της χώρας και για το ποιος έχει ευθύνες, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι σε κάθε διακυβέρνηση των προηγούμενων κυβερνήσεων «φορτωνόταν» η χώρα με 100 δισ. ευρώ και τον δεύτερο να κάνει λόγο για 100 δισ. ευρώ που κόστισε στην Ελλάδα το

«φροντιστήριο» για να μάθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνά.

«Το μνημόνιο Τσίπρα κόστισε 100 δισ., αυτό ήταν το κόστος του φροντιστηρίου για να μάθει να κυβερνά και άλλα 100 δισ. ευρώ που είναι το χρέος των ελλήνων στο ελληνικό δημόσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 3ης Αξιολόγησης, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Σταθάκη.

«Έχετε το ψυχολογικό πρόβλημα ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου πρόσθεσε 100 δισ. ευρώ στο χρέος της χώρας, άλλα 100 δισ. ευρώ η κυβέρνηση Σημίτη και άλλα 100 δισ. η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Κάθε διακυβέρνησή σας κόστιζε 100 δισ. χρέος στη χώρα. Εμείς παραλάβαμε 317 δισ. χρέος και τώρα δεν έχει καμία αύξηση. Δυστυχώς για εσάς άλλαξε αυτό», του απάντησε ο κ. Σταθάκης.

«Αγνοείτε κάποιον κύριο Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ο οποίος είπε ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα 100 δισ. ευρώ. Μετά από όλα αυτά μπορείτε να επαίρεστε ότι οδηγείτε τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μανιάτης.

Ακόμα, ο κ. Μανιάτης κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι καταπάτησε όλες τις «κόκκινες γραμμές» της, τονίζοντας ότι υπέγραψε τη μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000, εξαφάνισε το ΕΚΑΣ, κατάργησε την προσωπική διαφορά και τώρα προχωρά στη μείωση των κύριων συντάξεων.

«Αυτό είναι το αφήγημα σας και προσπαθείτε να παραμυθιάσετε τους έλληνες πολίτες με καινούργια πολιτική απάτη ότι η χώρα βγαίνει από την επιτροπεία», επεσήμανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Το ριζοσπαστική παρέμβαση πρέπει να το αντικαταστήσετε με το καζινόπληκτοι. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μειώνει το ΦΠΑ στα καζίνο και την ίδια ώρα αυξάνει το ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται πρόσφυγες και αυξάνει τις εισφορές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μην τολμήσουν να δουλέψουν».

«Χθες οι ενώσεις των τριτέκνων και των πολυτέκνων, χαρακτήρισαν τη διάταξη της κυβέρνησης ως εθνικό έγκλημα. Και αυτό δεν είναι υπερβολή. Δεν μπορεί να γίνονται μικροκομματικά παιχνίδια και να λέει ποιους θα εξυπηρετήσει περισσότερο ή να λέει θα πειράξω τα επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα αλλά όχι του δημοσίου», κατέληξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα