Μητσοτάκης: Ούτε απολύσεις, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο

Στην εκτίμηση ότι το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων προβαίνει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Capital.gr.

Στην συνεντευξη του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις αλλαγές που γίνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει εκπονήσει για την επόμενη μέρα των Μνημονίων.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ

αναφέρεται στο θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας και τις επιπτώσεις που έχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την περιβόητη έξοδο από τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις Τσίπρα, την πρόταση της ΝΔ για τη νέα διακυβέρνηση, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τα εκλογικά σενάρια.

Για το χρόνο προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι μπορεί να μην έχουμε ακόμα πρόωρες εκλογές, «αλλά αυτό το οποίο έχουμε είναι μια Κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να σέρνεται και να σέρνει μαζί της τη χώρα».

«Δεν είμαι μάντης να προβλέψω το χρόνο των εκλογών. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι, όποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη. Το 2018 θεωρώ ότι θα είναι μια χρονιά πολιτικών εξελίξεων», εκτιμά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος και το κόμμα του όταν βρεθούν στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία έχει σχέδιο για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα χωρίς ταξικό πρόσημο και το πρόγραμμά της αφορά πρωτίστως τους πιο αδύναμους.

Όσο για την κριτική που του ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η υπόσχεσή του για λιγότερους φόρους σημαίνει λιγότερο Κράτος και άρα απολύσεις στο Δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους:

«Αυτήν την καραμέλα την έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα, δυστυχώς, το Κράτος μεγαλώνει, αντί να συμμαζεύεται, με πολλούς διορισμούς, οι οποίοι γίνονται δεξιά και αριστερά. Με πάρα πολλούς συμβασιούχους, τους οποίους ετοιμάζεται η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει. Και όλα αυτά φυσικά γίνονται… Δεν πρόκειται να δεχθούμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, οι οποίες αντιβαίνουν στο Σύνταγμα. Αλλά δεν πρόκειται να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι θα αναγνωριστεί η δουλειά τους», λέει στο συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξής του.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, πραγματική ανάκαμψη στην οικονομία και πραγματική έξοδο από την κρίση θα δούμε μόνο εάν υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, που θα νομιμοποιήσει αυτή την πολιτική και θα φέρει στην κυβέρνηση μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι απολύτως αποφασισμένοι να εφαρμόσουν αυτές τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

«Αυτό που με ενδιαφέρει», προσθέτει, «είναι την επόμενη μέρα να έχω μια ισχυρή λαϊκή εντολή, όσο το δυνατόν πιο ισχυρή μπορώ να διεκδικήσω, ώστε να μπορέσω να κάνω πράξη ένα τολμηρό όραμα αλλαγών για αυτή τη χώρα».

Αναφορικά τέλος με τις αλλαγές που επιχειρεί μέσα στο κόμμα τα δύο χρόνια της προεδρίας του, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «κάθε αλλαγή είναι και επώδυνη». «Έχουμε κάνει πάρα πολλές αλλαγές και πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος για αυτά τα οποία έχουμε κάνει αυτά τα δύο χρόνια στη Νέα Δημοκρατία», είναι η απάντησή του στο σχετικό ερώτημα, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του τονίζε:

«Κάνουμε μια πολύ συστηματική και μεθοδική δουλειά να διευρύνουμε την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας. Και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για το γεγονός ότι έρχονται στη Νέα Δημοκρατία και στις τάξεις μας άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν και που βλέπουν ότι κάτι ουσιαστικά αλλάζει στη Νέα Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα