Εκπληξη σε καφετέρια από τον μητροπολίτη Γρεβενών

Εκπληξη σε καφετέρια από τον μητροπολίτη Γρεβενών05.01.2018Πρόσωπα

Στα Γρεβενά μόλις έχει δύσει ο ήλιος. Σε μία από τις κεντρικές καφετέριες μαζεύονται νέοι και νέες, όλοι τους φοιτητές.

Παλιοί συμμαθητές, που έφυγαν από την πόλη τους για να σπουδάσουν και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία των διακοπών των Χριστουγέννων για να ξαναϊδωθούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ευχές όπως παλιότερα. Μαζί τους βρισκόταν και ένας ιερέας, με ευγενική φυσιογνωμία, μακριά άσπρη γενειάδα και τα μαλλιά πιασμένα κότσο.

Ηταν ο μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ. Μπορεί

στους περισσοτέρους η εικόνα ενός μητροπολίτη να πίνει τον καφέ του, υπό το ημίφως των αρωματικών κεριών και με τη συνοδεία απαλής μουσικής, να φαντάζει παράταιρη, αλλά για όσους γνωρίζουν τον Δαβίδ Τζιουμάκα, τον μητροπολίτη Γρεβενών, ξέρουν ότι είναι ο δικός του τρόπος να κρατά ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους νέους.

Ο μητροπολίτης και οι νέοι των Γρεβενών έγιναν μια μεγάλη παρέα και συζήτησαν για ό,τι τους απασχολεί και τους προβληματίζει όπως κάνουν οι καλοί φίλοι. «Είναι ανοιχτή η καρδιά του πνευματικού πατέρα σας» τους είπε ο κ. Δαβίδ και τους παρότρυνε να δημιουργήσουν ωραίες αναμνήσεις από τα φοιτητικά τους χρόνια, αλλά και να μην ξεχνούν τον τόπο τους, τα Γρεβενά, όπου και αν βρίσκονται, ή όπου και αν βρεθούν στο μέλλον, ενώ τους ζήτησε να μην ξεχνούν ούτε τον ίδιο στις προσευχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα