Βιβλική καταστροφή στη Μάνδρα - Έξι οι αγνοούμενοι

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, καθώς η κακοκαιρία άφησε πίσω της εικόνες Βιβλικής καταστροφής, με τραγικό απολογισμό 15 νεκρούς και 21 τραυματίες. Έρευνες για έξι αγνοούμενους.

Ένα ακόμα άτομο αναζητείται από τα σωστικά συνεργεία στη Μάνδρα, έπειτα από τελευταίες αναφορές στο κέντρο της Πυροσβεστικής, ανεβάζοντας και πάλι τον αριθμό των αγνοουμένων στους έξι.

Προκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, κυνηγό, ο οποίος είχε μεταβεί χθες στην περιοχή για κυνήγι και δεν έχει δώσει σημεία ζωής, έως τώρα.

Εν ζωή βρέθηκε ένας άνθρωπος, που αγνούνταν, όπως έκανε

γνωστό μέσω της κρατικής τηλεόρασης η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη. Πρόκειται για έναν άνδρα, του οποίου είχε δηλωθεί εξαφάνιση από τους οικείους του. Εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μάνδρας

Οι έρευνες των πυροσβεστών έχουν επικεντρωθεί σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα για τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων. Συγκεκριμένα, στην περιοχή Γεφυράκι Νέας Περάμου αναζητούν έναν άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες συγγενών του, την ώρα της καταστροφής βρισκόταν στο υπόγειο διαμέρισμά του.

Από τους τραυματίες, μία γυναίκα παραμένη διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου νοσοκομείου και η κατάστασή της κρίνεται κρίσιμη. Μια ακόμα οδηγήθηκε στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και τρεις γυναίκες και τρεις άντρες στην Α΄ παθολογική κλινική, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Απογοητευτική είναι η εικόνα των δρόμων στην Μάνδρα και την Ν. Πέραμο παρά τις ακατάπαυστες ενέργειες των σωστικών συνεργείων, ενέργειες τις οποίες δυσχεραίνουν οι καιρικές συνθήκες, ενώ τίθεται ζήτημα ασφαλείας για τους τυχόν επιζώντες εγκλωβισμένους , όπως επισημαίνει η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερείας, Γιάννα Τσούπρα.

Για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων επιλήφθηκαν οι δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας, ο δεύτερος δε με τρόφιμα και νερά που προμηθεύτηκε από την Περιφέρεια Αττικής .

Τέλος η Τοπική Αυτοδιοίκηση φρόντισε και για την διανυκτέρευση των πληγέντων που αδυνατούσαν να κοιμηθούν στο σπίτι τους, ενώ αρκετοί κάτοικοι φιλοξένησαν όσους τα σπίτια ήταν πλημμυρισμένα.

Στην περιοχή υπάρχει διακοπή ρεύματος και διακοπές νερού.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Με το πρώτο φως της ημέρας οι πυροσβέστες και μέλη της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουντις έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους.

Οι πυροσβέστες αδυνατούν να ανταποκριθούν σε εκατοντάδες κλήσεις που γίνονταν για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Μάλιστα οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για να νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, με απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα