Με περιοριστικούς όρους η άδεια του Δ. Κουφοντίνα

Με αυστηρούς περιοριστικούς όρους θα πάρει την άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο καταδικασμένος σε 11φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση «17Ν».

Η έξοδός του από τις φυλακές Κορυδαλλού, αναμένεται στις 12.00 και εκτιμάται ότι θα είναι με αυτοκίνητο, οπότε δεν θα κάνει δηλώσεις.

Ο κ. Κουφοντίνας θα βγει από τη φυλακή για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν παραδόθηκε.

Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής

του (Βαρνάβας Αττικής).

Η διήμερη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος, ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους. Στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.).

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναινεί και ο εισαγγελέας, επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.

Επίθεση του υιού του, Έκτωρα, στον Κ. Μητσοτάκη

Επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Έκτωρ Κουφοντίνας, λόγω της αντίδρασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη χορήγηση διήμερης άδειας στον πατέρα του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Πέφτουν οι μάσκες λοιπόν. Βλέπουμε ποιοι παρενέβαιναν στη Δικαιοσύνη που αρνιόταν το δικαίωμα στην άδεια εδώ και 8 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφωρα και συστηματικά τον νόμο, ζητώντας επίμονα μια δήλωση αποκήρυξης. Σήμερα δεν έγινε τίποτε άλλο από το πιο απλό και αυτονόητο: Εφαρμόστηκε ο νόμος. Ο ισχύον νόμος. Ο αστικός νόμος. Έστω και με καθυστέρηση 8 ετών. Το μόνο που είναι «αδιανόητο» κ. Μητσοτάκη είναι το θράσος σου. Μια λέξη μόνο: Siemens» έγραψε ο Έκτορας Κουφοντίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα