Μάχες σώμα με σώμα στο νότιο Ισραήλ, ενόψει της χερσαίας εισβολής στη Γάζα - Πάνω από 650 οι νεκροί του μακελειού

Αδυσώπητη είναι η σύγκρουση του Ισραηλινού στρατού με τους μαχητές της Χαμάς σε ευρύ μέτωπο στο νότιο Ισραήλ, μετά την πολύνεκρη επίθεση της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Η εφημερίδα Haaretz αναφέρει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πολέμησαν με 10 ένοπλους μαχητές σε αστυνομικό τμήμα στο Sderot, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, αν και λέει ότι η περιοχή πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός

είπε ότι ανέλαβε τον έλεγχο των περισσότερων περιοχών στον Νότο στη διάρκεια της νύχτας, αλλά πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Be'eri, επίσης κοντά στα σύνορα της Γάζας, στο Sderot και σε τέσσερις άλλες νότιες τοποθεσίες που δεν κατονόμασε.

Οι κάτοικοι στο Kfar Aza -μια άλλη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Γάζα- εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και να περιμένουν βοήθεια, αναφέρει επίσης η Haaretz.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι νεκροί Ισραηλινοί ανέρχονται σε 350, ενώ οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί είναι 313, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 3.500 και αδιευκρίνιστο παραμένει ο αριθμός των αιχμαλώτων.

Η χερσαία επίθεση στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός, όπως αναφέρει o Guardian, προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων και την «εξόντωση» των μαχητών της Χαμάς που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, από νωρίς το πρωί της Κυριακής η ισραηλινή αεροπορία εξαπολύει στοχευμένες επιθέσεις σε κτίρια στη Γάζα, που φέρονται να σχετίζονται με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, επλήγη κτίριο που φέρεται να ήταν ένα από τα στρατηγεία της οργάνωσης.

#ΓΑΖΑ #ΧΑΜΑΣ #ΙΣΡΑΗΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα