Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι: «Το φορολογικό μας στοχοποιεί»

Τη Δευτέρα θα αποφασίσει το συντονιστικό όργανο την μορφή των κινητοποιήσεων.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αναμένεται να αποφασίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι δικηγόροι της Αθήνας, σύμφωνα με δηλώσεις, στο Dnews, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βερβεσού. «Έχουμε ήδη αποφασίσει να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση», αναφέρει, «αλλά από εκεί και πέρα, όλοι οι σύλλογοι, έχουν επιφυλαχθεί για την επόμενη εβδομάδα, να αποφασίσουν, μετά τα

διοικητικά συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν. Το τι μορφής θα είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, δεν το ξέρω γιατί έχουμε 63 συλλόγους σε όλη τη χώρα», επισημαίνει.

Σε ότι αφορά τις διατάξεις του φορολογικού που αφορούν τους δικηγόρους, ο κ. Βερβεσός, αναφέρει ότι «εισάγεται ένα οριζόντιο μέτρο επί δικαίων και αδίκων, που αφήνει στο απυρόβλητο τις εταιρείες και στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ εξομοιώνει με αντισυνταγματικό τρόπο, τους μισθωτούς με τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως είχε κάνει ο κ. Κατρούγκαλος, παρά το ότι είχε βγει συγκεκριμένη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το πιο σημαντικό είναι ότι με αυτό τον περιβόητο μέσο όρο του τζίρου, έρχεται να υπολογίσει φόρο, όχι επί φοροδοτικής ικανότητας καθενός, αλλά δικηγόρων, μηχανικών, γιατρών και επαγγελματιών από άλλους χώρους. Δεν γίνεται να υπολογίζεται ο φόρος, από το μέσο όρο των κλάδων. Δεν βγάζουμε όλοι τα ίδια χρήματα, δεν γίνεται κατά μέσο να βγάζουμε όλοι το ίδιο. Επίσης δεν βγάζουμε όλοι κέρδος υποχρεωτικά και δεν έχουμε ζημίες, όπως οι εταιρείες. Όποιος δηλαδή, θα βγάζει πάνω από το μέσο όρο, θα πρέπει να φορολογείται παραπάνω από το κανονικό. Είχαμε συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη, αλλά δεν βρήκαμε καμία ανταπόκριση. Τη Δευτέρα έχουμε συνέντευξη τύπου και θα δούμε και τι θα αποφασίσει και το συντονιστικό όργανο.», καταλήγει ο κ. Βερβεσός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλιμακώνουν,klimakonoun