Καιρός σήμερα: Βροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα: Mεταβολή του καιρού από σήμερα με νεφώσεις, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα, με τα φαινόμενα στα βόρεια να είναι κατά τόπους έντονα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από

την Τρίτη έως και την Πέμπτη ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και στα βόρεια ορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ. Παράλληλα, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να σημειώσει πτώση της τάξης των δέκα βαθμών τουλάχιστον.

Αναλυτικά για σήμερα Τρίτη:

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση 3 με 5, και βαθμιαία 5 με 6 ενώ στα ανατολικά οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 και στα ανατολικά του νομού έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Χαλκιδική 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια καθώς και από το απόγευμα και μετά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια καθώς και από το βράδυ στα κεντρικά και νότια, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το βράδυ, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί από 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα