Νέος κύκλος online σεμιναρίων από σήμερα από την Thessaloniki Walking Tours

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων της Thessaloniki Walking Tours συνεχίζεται με σπουδαίες συνεργασίες και ελεύθερη συμμετοχή.

Η ομάδα που πραγματοποιεί θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη, συνεχίζει τη δράση της με διαφορετικό τρόπο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων:

• Τρίτη 21 Απριλίου, 7 - 9 μμ
"Δεν θα σιωπήσουμε ποτέ"
Η γενναιότητα και η κληρονομιά

της ηρωικής ομάδας "Λευκό Ρόδο" κατά τη ναζιστική περίοδο της Γερμανίας ξετυλίγεται μέσα από τις αλησμόνητες προκηρύξεις της. Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης τις μοιράζεται μαζί μας με τις σκέψεις του σε ένα σεμινάριο για μια σπουδαία σελίδα της ευρωπαικής ιστορίας.

• Πέμπτη 23 Απριλίου, 7 - 9 μμ
"Ίων Δραγούμης, ο εραστής των μεγάλων ιδεών"
Ο συγγραφέας, γιατρός και επιμελητής των ημερολογίων του Δραγούμη, Νώντας Τσίγκας συζητά με τον Θανάση Τριαρίδη και αφηγείται τη ζωή και το έργο του Ίωνα Δραγούμη σε ένα σεμινάριο που ανοίγει πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

• Τρίτη 28 Απριλίου, 7 - 9 μμ
"Ξαναδιαβάζοντας τους "Άθλιους" του Β. Ουγκώ".
Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστόρημα στην ιστορία των ανθρώπων δίνει πάντα αφορμές για να το ανακαλύπτει κανείς ξανά και ξανά. Σε ενα σεμινάριο με εισηγητή τον Θανάση Τριαρίδη αναστοχαζόμαστε πάνω στην μοίρα των ανεπανάληπτων ηρώων του.

• Κυριακή 3 Μαϊου, 7 - 9 μμ
"Οι κλασσικοί ήρωες στον 21ο αιώνα"
Όταν οι κλασικοί ήρωες αναζητούν να επαναπροσδιοριστούν από έναν σύγχρονο συγγραφέα. Μια συζήτηση ανάμεσα στον Μάνο Κοντολέων και τον Θανάση Τριαρίδη.

Μέσο διεξαγωγής: πλατφόρμα zoom
Ώρα διεξαγωγης: 19:00 - 21:00

Keywords
Τυχαία Θέματα