Ικαρία: «Βρήκαμε τον 11χρονο πνιγμένο δίπλα σε σημαδούρα, κανένας δεν είχε πάρει χαμπάρι»

Συγκλονίζει η τραγωδία με τον θάνατο του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη σε θαλάσσια περιοχή της Ικαρίας. Τι είπε ο δήμαρχος για τον εντοπισμό της σωρού του.

Αν και αρχικά, είχε ειπωθεί πως ο άτυχος ανήλικος είχε μπλεχτεί σε δίχτυα, ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών αναφέρει πως πρόκειται για ασάφειες και ότι «το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, πνιγμένο».

Το παιδί έφυγε το μεσημέρι από το σπίτι για να κάνει μπάνιο στη θάλασσα, ωστόσο, η ώρα περνούσε και το παιδί δεν επέστρεφε.

Η μητέρα του

ανησύχησε και στις 18:30 ειδοποίησε τις αρχές. Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι της για το παιδί.

Ο 11χρονος βρέθηκε νεκρός κάτω από τη θάλασσα μπλεγμένος σε δίχτυα ψαράδων.

Πλέον οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια: είτε το παιδί να μπλέχτηκε στα δίχτυα και να μην μπορούσε να βγει στην επιφάνεια να πάρει ανάσα, είτε να έχασε τις αισθήσεις του για άγνωστη μέχρι στιγμής μέσα στη θάλασσα και στη συνέχεια να παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα μέχρι τα δίχτυα.

Ο κ. Καρύδης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Τώρα» επισημαίνει πως «είναι ασάφειες αυτό που λένε ότι το παιδί ήταν μπλεγμένο πάνω σε δίχτυα. Εμένα η μητέρα του με ενημέρωση γύρω στις 17:30 ότι ο Χρήστος χάθηκε. Ενημερωθήκαμε όλες οι αρχές, βγήκαμε έξω και ψάχναμε, δυστυχώς δεν το βρήκαμε το παιδί. Αναγκαστήκαμε να πούμε σε μια ομάδα συμπατριωτών να πέσουν στη θάλασσα και να δουν μήπως το παιδί είναι πνιγμένο. Δυστυχώς, το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, πνιγμένο. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, πάτωσε, βγήκε πάνω, το πήρε ο αέρας γιατί είχε και θαλασσοταραχή. Αν ήταν μπερδεμένο πάνω στη σημαδούρα, η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία, μπορούσε να φωνάξει βοήθεια και θα τον άκουγαν οι συντοπίτες που έκαναν μπάνιο. Δυστυχώς κανένας δεν πήρε το παιδί χαμπάρι. Είναι βαριά η σημερινή μέρα για το νησί. Ακύρωσα τα πάντα στο νησί, ότι έχει να κάνει με πολιτιστικές εκδηλώσεις», είπε ο κ. Καρύδης».

#ΙΚΑΡΙΑ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΠΑΙΔΙ #νεκρό #ΟΔΥΣΣΕΑΣ_ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ικαρία, Βρήκαμε, 11χρονο,ikaria, vrikame, 11chrono