Φοβερός σεισμός 7,5 Ρίχτερ στα (αφιλόξενα) Νησιά Σάντουιτς

Ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 21.30 (ώρα Ελλάδος) στην περιοχή των νήσων Σάντουιτς, στον Νότιο Ατλαντικό.

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων, και με επίκεντρο ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του Νοτίου Ατλαντικού.

Αντίστοιχης ισχύος σεισμός κατεγράφη την Τετάρτη στις Φιλιππίνες,

όπου το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο έκανε λόγο για δόνηση μεγέθους 7,1 Ρίχτερ.

Η Νότιος Γεωργία και οι Νότιοι Σάντουιτς Νήσοι είναι ένα Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος στον νότιο Ατλαντικό ωκεανό. Πρόκειται για μια απομακρυσμένη και αφιλόξενη συστάδα νησιών, που αποτελούνται από την Νότιο Γεωργία – που έχει μήκος περίπου 170 χλμ. και πλάτος 29 χλμ. και είναι μακράν το μεγαλύτερο νησί της περιοχής – και μια συστάδα μικρότερων νησιών που είναι γνωστή ως οι Νήσοι Νότιοι Σάντουιτς.

Δεν υπάρχει ιθαγενής πληθυσμός σε κανένα από τα νησιά, και οι μόνοι κάτοικοι επί του παρόντος είναι ο Βρετανός Κυβερνητικός Αξιωματούχος, ο Βοηθός ταχυδρομικός διευθυντής, επιστήμονες, και προσωπικό υποστήριξης του Βρετανικού Παρατηρητηρίου Ανταρκτικής που διατηρεί επιστημονικές βάσεις στην Νήσο Πουλιού (Νήσος Μπερντ) και στην πρωτεύουσα, το Κίνγκ Έντουαρντ Πόιντ, καθώς και προσωπικό στο μουσείο στο κοντινό Γκρυτβίκεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φοβερός σεισμός 75 Ρίχτερ, Νησιά Σάντουιτς,foveros seismos 75 richter, nisia santouits