Έκρηξη στη Λυών: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του βομβιστή - Άφησε τη βόμβα έξω από φούρνο

Τον ύποπτο για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Λυών από την οποία τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι αναζητούν οι αρχές.

Ο ύποπτος ο οποίος είχε εν μέρει καλυμένο το πρόσωπό του καταγράφηκε σε βίντεο να αφήνει ένα πακέτο μπροστά σε αρτοποιείο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη στις 17:30, σύμφωνα με την αστυνομία και τον δήμαρχο του 2ου διαμερίσματος της Λιόν Ντενί Μπρολικιέ.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τραύματα στα πόδια,

τα οποία χαρακτηρίστηκαν ελαφριά.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που ενημερώθηκε για την επίθεση ενώ παραχωρούσε συνέντευξη ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής η οποία μεταδιδόταν απευθείας μέσω YouTube, ανέφερε «οι σκέψεις μου βρίσκονται στους τραυματίες».

Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού διενεργεί έρευνα, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι αντιμετωπίζει την έκρηξη ως απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επισκέφθηκε τον τόπο του συμβάντος λίγες ώρες αργότερα, χωρίς ωστόσο να προβεί σε δηλώσεις.

Πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ανέφεραν ότι ο άνδρας φόραγε μπεζ βερμούδα, χακί φουλάρι και σκούρα γυαλιά, ενώ εκτίμησαν ότι είναι είτε Ευρωπαίος ή από κάποιο κράτος της βόρειας Αφρικής.

Το πακέτο-βόμβα, που περιείχε βίδες, τραυμάτισε διερχόμενους στην πολυσύχναστη οδό Βίκτορα Ουγκό, μερικά τετράγωνα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μετά το συμβάν ο υπουργός Εσωτερικών Καστανέρ διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται κόσμος ή γίνονται εκδηλώσεις -- γήπεδα, ναούς, χώρους πολιτισμού ή συναυλιών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γαλλία παραμένει ακόμη βαθιά τραυματισμένη από το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή 251 ανθρώπων από το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα