Νύχτα επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Μολότοφ, πυροβολισμοί και σπασμένες τράπεζες (pics+vid)

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/5) στη Θεσσαλονίκη, καθώς ξέσπασαν επεισόδια. Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια σύμφωνα με το thestival σημειώθηκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Ομάδα ατόμων, εξήλθε από το ΑΠΘ και κινήθηκε προς τη στατική διμοιρία των ΜΑΤ, μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο, πετώντας βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και απώθησαν τα άτομα προς την Πανεπιστημιούπολη.

«Βροχή» οι μολότοφ

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περίπου μία ώρα και οι βόμβες μολότοφ έπεσαν «βροχή», ενώ το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπεσαν 60 μολότοφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Grtimes. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές για τα επεισόδια.

Τα έσπασαν σε ΑΤΜ και τράπεζες στην Καισαριανή

Εκτεταμένες υλικές ζημιές και επεισόδια προκάλεσαν άγνωστοι στις 4 τα ξημερώματα σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην Καισαριανή.

Τα ΑΤΜ βρίσκονταν επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως. Οι δράστες έβαλαν φωτιά στα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων και έσπασαν με πέτρες και ρόπαλα τις τζαμαρίες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα αλλά να προκαλέσουν φθορές.

Να θυμίσουμε ότι ακόμη ένα περιστατικό πυροβολισμών σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής (24/5) στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής άνδρας που ανήκει στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πυροβόλησε με περίστροφο αρκετές φόρες εναντίον μελών αντίπαλης ομάδας ναρκεμπόρων.

Το περιστατικό συνδέεται με ξεκαθάρισμα μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα